tisdag 21 december 2010

Har varit i Karlstad och ätit 16 rätters libanesisk mat. Det är så fantastiskt gott. Vi satt i ett källarvalv och tittade ut på de frusna karlstadsborna som gick runt och försökte komma på några julklappar som skulle passa.

Jag längtar till New York. Att bara få sitta någonstans där och blunda och lyssna på staden. Längtar till alla möten med människor och den nyfikenhet som uppkommer när två människor med olika bakgrund träffas. Nästa år tänkte jag prova på något som heter "Big Apple Greeter". Man anmäler sitt intresse och får sedan en New York-bo som tar hand om en gratis några timmar under en dag. Man anmäler sitt intresse genom att skriva lite om sina intressen och vilken stadsdel man vill utforska. Sedan paras man ihop med en lämplig Newyorker. Detta är dessutom gratis men man får gärna göra en liten donation till organisationen. Newyorkern tar inget betalt för sin guidning. Kan kanske bli så att man träffar ytterligare en kompis i New York som man upprätthåller kontakten med efteråt.

I dag börjar jag min julledighet. Imorgon ska jag vara hemma med Felix och vabba. Han har ont i halsen och är förkyld, stackaren. Sedan börjar den riktiga ledigheten och jag jobbar inte förrän 3 januari nästa gång.

Inga kommentarer: