tisdag 28 december 2010

Jag försöker ta reda på om man kan blogga från en iPad. Det verkar inte vara helt lätt. Jag är nämligen lite sugen på en "padda". Det vore också smidigt att ha med en sådan till New York denna gång men om det inte är enkelt att blogga så får det kvitta.

Idag har det kommit ett paket från Elfa. Det innehöll elektronikkomponenter som ska ingå i ombygget av min förförstärkare. Felix ville till Albin och leka idag så det passade bra att Jörgen och jag satte oss och började med ombyggnationen. Ombygget handlar om att bygga ett annat tonsteg än det jag byggt tidigare. Ett tonsteg gör att man kan justera bas och diskant. En del vill inte ha något tonsteg eftersom de anser att musiken ska låta som den gör på skivan och som den som slutmixade densamma tycker att det ska låta. Det tycker inte jag. Skivan ska låta som jag vill och inget annat. Jag lyssnade utan tonkontroller ett tag men då var det vissa skivor jag inte ville höra på eftersom de lät så hemskt dåligt. Nu bygger vi nytt för att musiken ska passa mitt ljudideal.
Här är tonsteget ihoplött och klart. Det är två likadana lödlister med likadana komponenter. En lödlist per kanal. Jörgen har gjort den ena och samtidigt tänkt ut hur komponenterna ska sitta. Sedan har jag gjort en likadan lödlist. Han har gjort den undre av de två på bilden ovan. Han är mycket duktigare än jag på att få till det snyggt. Jag försöker ändå så gott jag kan. Det är viktigt att det är ordning på kablarna om man i framtiden behöver felsöka inne i lådan.

Felix har lagt sig och jag blir väl uppe en stund till.

Inga kommentarer: