söndag 12 december 2010

Ytterligare en helg har förflutit med en mustig surkålsgryta i kylan. Helgen har varit lugn och behaglig. Har mest varit inomhus. Idag har jag suttit framför datorn exakt hela dagen och försökt beställa kondensatorer till en ombyggnation av ett tonsteg i min förförstärkare, Kapello 1. Jörgen och jag har letat över hela världen via en varsin laptop. Vi har inte hittat de värden på kondingarna som det ska vara enligt kretsschemat men vi har nog kommit tillräckligt nära. Imorgon ska kondensatorerna beställas.

När jag var nere i elektronikverkstaden och skulle leta komponenter tog jag upp en låda i knät och började gräva i den efter kondensatorer. Plötsligt hoppade en mus upp ur lådan och sprang över min mage på sin väg mot friheten. Den höll sånär på att springa in under min skjorta. Jag satt och rös jättelänge efteråt och hade maxpuls kan jag lova.

I tisdags när jag var i Tokholm passerade jag korsningen Drottninggatan - Olof Palmes gata flera gånger. Man gör liksom det när man är en vilsen Tokholmsbesökare. Och igår small det där. Det som man hoppats inte skulle hända i lilla Sverige. Som tur var uteblev den katastrof som det mycket väl skulle kunnat ha blivit.

1 kommentar:

Therese sa...

Möss inne i hus är lite småotrevligt men möss och elektronikverkstad låter som en extremt dålig kombination. Hoppas Molly eller Siv äter upp den!