torsdag 21 maj 2020

Felix

Igår kom Felix och jag ville hellre vara med honom än att sitta och blogga. Jag var helt slut i kroppen efter en hård arbetsdag i kapellet. Jag lade upp kondensplast på takstolarna så jag klättrade nog upp och ner från stegen flera hundra gånger. Först skar jag till plasten som skulle vara 5,65 lång. Bredden var 2,70. Sedan rullade jag ihop plasten till en 5,65 m lång korv och drog upp på taket. Jag stiftade fast den med stiftpistol och satte dit reglar som jag ska skruva plåtarna i. Upp och ner. 50 cm taget. Plast och regel. Sträcka och spänna.
Men det blev bra och nu är det momentet klart.
Jag har ett enkelt tak över mitt bygge.

Man kan inta bara ha takplåtar utan kondensskydd. När den varma luften inne i utrymmet möter en kall takplåt bildas kondens och det kan nästan bli som ett duggregn därinne. Nu hamnar vattendropparna på plasten och rinner ut vid takfoten.

Efter en sådan arbetsdag stupade jag i säng.

Idag åkte Felix och jag till Marieberg i Örebro. Han behövde ett par skor och vi var så sugna på att äta indiskt där. Det blev inga skor men indiskt så det förslog. Äckligt mätta släpade vi oss till bilen och åkte hem. Direkt när jag släppt av Felix åkte jag hem och kopplade på släpkärran och åkte och hämtade virke. Nu är det brädfodring på schemat och jag sågade lite panelbrädor och målade kanterna. Nio stycken fick jag upp innan jag tog kvällen. Björna kom på besök och satt en stund också. Kurt kom också förbi på väg upp till Tyskas för att fiska.
Jag tog upp en stol och satte på golvet i utbygget och satt och tittade genom de nio första brädorna.

Det är fortfarande minusgrader på nätterna så jag måste vänta med att sätta ut tobaken tyvärr. Den börjar bli för stor att hantera i krukor innan nu.
Jag har en planta inne nu som jag frösådde som prov i december. Den är en och en halv meter och blommar.
Imorgon är det en riktig arbetsdag för mig på hemmakontoret. För Miljösamverkan. Det har rasslat in en del jobbmail medan jag gått runt i snickarkläder och imorgon ska jag besvara dem.

Inga kommentarer: