torsdag 18 juni 2020

Hemester

Idag påbörjade jag en liten semestervecka här innan sommarsemestern. Jag är ledig nästa vecka och jobbar sedan två veckor innan min fyraveckors sommarsemester.

Jag ska riva denna dröm som jag haft. Det känns jättetungt men nu ska det ske.

Jag satt och tog en öl medan min tobaksodling vattnades ikväll. Jag har plockat ogräs och tjuvar idag och det blir nog tjuvplockning även imorgon. När jag druckit en sexpack vågade jag klättra upp på altantaket och rensa hängrännor också.
Sivan kommer alltid på kvällarna och idag fick jag chansen att kleta på henne Frontline mot fästingarna som det kryllar av häruppe. Något har hänt med hennes tänder sedan ca ett år tillbaka. Jag tror hon förlorat en kindtand och därför ser hon ut som hon har en snus inne ibland.
Det var alldeles för varmt för henne idag vart hon än tog vägen. Det brukar sluta med att hon rullar sig i sand vid infarten från grusvägen som går här bakom.
Vilken otrolig kväll det blev. Varmt och stilla så att man inte vet hur man ska hantera det. Men ett litet moln som löstes upp till intet någon minut efter bilden togs. Något händer dessa vackra sommarkvällar. Man vill på något sätt att det alltid ska vara så här och man vet inte hur man ska ta vara på en sådan här kväll för att ha kvar den i minnet.
Inramad av klematis och med mormors hibiskus i hörnet sitter jag här i tystnaden.
Det här har blivit min plats på jorden. Där jag är Eddie fullt ut och det har blivit en plats jag alltid återvänder till. Skillnaden mellan en sunkig bar på Manhattan, en slamrig tunnelbanestation och stillheten här utgör de två världar jag vill leva i. Men kapellet är nummer ett!

Inga kommentarer: