tisdag 9 juni 2020

Knott

Ikväll blev jag knottbiten när jag lämnade altanen. Det har varit vackert sommarväder idag och jag har jobbat hemifrån. Idag levererade en kollega ett head-set som ska underlätta framtida webbmöten.

Ikväll har jag grejat lite med hibiskusarna. Tagit några sticklingar. Jag har också fått två sticklingar via posten som jag hoppas på.
Idag köpte jag också en skylt att sätta i bakrutan när jag och Felix ska övningsköra i sommar.
Jag planterade ut min tobaksplanta som jag sådde i december. Den har blivit stor nu och jag har den till att studera tobakens anatomi inför odlingen som jag ska skörda i höst. Hur de sätter blomställningar och om de börjar sätta tjuvar. Denna sort heter "Black Mammoth" och det är sådana jag planterat till största delen.

Nu är det sommar i alla fall. Så fort våren gick. Mina gäster i fågelholkarna är nästan klara med sin första kull. Göken gal och när jag är nere på stan hör jag tornseglarna. Trollsländorna börjar kläckas och flyga i trädgården.
Lupinerna tar över. Men de är vackra trots att de tillhör de invasiva främmande arter som borde bekämpas. Utrotas. Men humlorna gillar dem.

Inga kommentarer: