onsdag 24 juni 2020

Hemmadag i värmen

SMHI har varnat för värmebölja. Jag gick upp kl 7 och efter några kaffekoppar gick jag ut och gick igenom tobakslandet. Jag plockade ogräs och tjuvar. Jag höll väl på en timma och svetten ran redan då. Fick ta flera pausar och dricka vatten
Så här ser en tobakstjuv ut men en del har t o m hunnit växa till sig ännu mer än denna. Jag räknar med att få plocka tjuvar varannan dag. Det är otroligt vad tobaken växer.

När jag duschat åkte jag till Panncentralen för att äta lunch.
En pasta med en baconsås och långkok fläskkööyy i tunna skivor. Jag berömde restaurangen för deras goda rökta ost som satt sig som ett trevlig lunchminne från förra veckan.
Efter en stund kom kvinnan och frågade mig: -Kocken undrar om du vill ha lite ost? -Ja gärna, svarade jag och så kom hon med denna assiett.
Imorgon är en av lunchrätterna den stekta rökta osten igen och Felix och jag ska dit igen för att få den underbara rätten.

När jag kom hem satt jag mig i skuggan och lyssnade på skogen och 26:an. Jag fick för mig att spola ren innerkrukor igen.
Där brukar jag sitta och spola ur krukor och sortera dem hjälpligt.

Här är min lilla vattenkannesamling också. Men jag känner att jag vill ha fler. Bidrag mottages tacksamt. Även om det det skulle kosta en liten penning.

Inga kommentarer: