söndag 14 juni 2020

Rivning och bygge

Idag började jag riva mitt olovliga utbygge. Jag plockade ner del för del i det hyllbygge jag påbörjat i ett utrymme i uthuset. Jag skruvade ner brädor och reglar i den takt jag behövde dem till hyllorna. Allt för att inte behöva mellanlagra dem någonstans.
Utbygget är lite "strippat" men det är knappt så att det syns ännu. Inga getingbon hittills heller.
Här har jag byggt ett hyllplan och kunde inte låta bli att ställa in innerkrukor. Jag har gjort ren innerkrukor vid ett flertal tillfällen de senaste dagarna. Låtit dem ligga i blöt över natten och sedan spolat ur gammal jord och skräp. Sen sorterar jag och bygger högar för att ha olika storlekar att välja på när jag planterar om. Men jag insåg idag att jag antagligen har alldeles för många krukor. Det är så svårt att kasta krukor man fått med när man köpt någon växt men nu har det nog gått överstyr.
Jag har tyvärr många hundra krukor. Men de kan vara bra att ha... Dessutom fick jag erbjudande om att få en hel hög med innerkrukor men jag sa faktiskt nej trots att det tog emot.
Här har jag satt upp ytterligare hyllplan och det var så långt jag kom idag.

I detta utrymme ska jag också torka tobak. Jag tror det är för litet men jag kommer att börja så. Här ska jag också ha mina odlingssaker för både tobak och hibiskus.

För att komma vidare med rivandet behöver jag plats att mellanlagra virke på tills jag behöver det. Bakom uthuset har jag förvaringsmöjligheter under tak men det var givetvis fullt av gamla braatthastumpar som låg i vägen. 
Jag röjde två fack och lastade på släpkärran. Det mesta var meterlånga reglar och brädor. Och ved har jag alldeles för mycket. Särskilt barrved av gammalt snickerispill. Det är liksom ingen energi i de där stackars brädorna. Inte som lövved i alla fall. Det är inte så mycket att ha.
Det får gå till tippen istället. Tillsammans med lite annat plock.

Varmt och skönt är det också. Det gynnar mig att svetten rinner hela dagen. Jag börjar de här dagarna med vätskeersättning, vis av erfarenheter från tidigare värmeböljor.

Imorgon är det kontorsarbete igen. Det lilla som går att göra. Jag jobbar denna vecka och sedan har jag semester i en vecka. Efter midsommar alltså. Då river jag nog ner utbygget så att ingen kan se att det någonsin funnits där. 
Det är fortfarande ledsamt för mig. Jag minns ivern när jag byggde och vad övertygad jag var att det skulle komma att bli ett helt perfekt utrymme för tobakstork mm.

Inga kommentarer: