söndag 22 oktober 2023

Söndag


Jag gjorde en fantastisk ananaschutney igår.


Och idag åt jag och Felix min kycklingcurry till lunch med den nya goda chutneyn. Denna rätt gjorde jag helt utan någon beskrivning utifrån det jag lärt mig när jag lagat mycket indiskt på sistone. Den blev förstås jättegod.

När vi ätit åkte vi till XXL i Välsviken och jag köpte ett par "Trekking-stavar" eller vad det heter. Jag vill ha lite stöd när jag går i bergen i Torrevieja. 


Jag testade den på min timmeslånga promenad ikväll och insåg en hel del saker som jag inte kunde föreställa mig innan. De är ihopfällbara men väldigt stadiga. Det är svårt att få till en bra takt när man går med stavar och underlaget är platt och lättgått. Det är nog bättre när man går i terräng och mer kliver bland ojämnheter. Jag blev också mycket varmare av att gå med stavarna. Det blir ju lite mer ansträngande att behöva jobba med armarna. Jag märkte att jag fick lite extra skjuts när jag gick uppför. Det blir ju bra. Men det blir nästan ännu tryggare att gå nerför och kunna hålla emot med stavarna.

Jag skickade efter en "kamouflage-t-shirt" från Amazon ikväll. 


Ett skydd för mig när jag går på allmänna platser i Spanien och på flygplatser. Jag tänkte skicka efter en med finsk flagga först så ingen skulle prata med mig på stan överhuvudtaget. 😄


Inga kommentarer: