måndag 27 november 2023

Arbetsdag

Sov gott som vanligt här. Har funderat en del på att jag verkat tappat luktsinnet. 


Jag körde ner till utlämningsstället för min Amazonleverans direkt på morgonen och hämtade ett paket.


Och sedan hem igen.

På hemvägen fick jag se min vän Tony komma gåendes med en hund. Han brukar gå med hundar från hundhemmet för att de och han själv ska få röra sig lite. Vi växlade några ord innan jag åkte hem och jobbade.


En liten hushållsvåg och en Masala dabba var vad jag beställt. 


Åt soppfrukost men det smakade inte mycket. Jag kände sälta. Det måste innebära att mitt smaksinne igår också var satt ur spel och då undrar jag egentligen hur jag kunde ge ett så översvallande omdöme om pizzan. När jag får tillbaka fullt smaksinne ska jag gå dit igen och beställa samma saker igen. 

Jag pressade en av citronerna och blandade med vatten men jag kände inte heller citronsmaken. Det kändes att det var surt men inte mer. Då är smak- och luktsinne alltså bortkopplat på mig igen. Tråkigt. Då har jag nog en släng av covid i alla fall även om jag inte är sjuk för övrigt. När jag pratade med Tony på morgonen hade han varit med om samma sak nyligen och när han testade sig hade han mycket riktigt covid. Jag har en lång lista med matvaror jag tänkt testa härnere denna gång men nu känns det inte riktigt som någon idé.

Jag satt i onlinemöte en halvtimma på morgonen och på ett annat möte efter lunch. Sedan skrev jag minnesanteckningar.

Under dagen pratade jag med Danny som bor här permanent. Och vaktmästaren Richie. Jag såg också den belgiska arga damen. Hon stod och skällde på stackars Richie eftersom folk går med droppande soppåsar på hennes loftgång. Dessutom påträffades en hundskit uppe på samma loftgång. Petra gled in på området med sin husbil. Hon hade varit i Andalusien några dagar. Vi kramades och hon föreslog att vi skulle ta ett glas vin någon kväll. Det är alltid jag som föreslagit det hittills men det har aldrig blivit av. Jag hälsade på hennes hund Bani också.


Tvättade handdukar och Felix lakan under dagen. Om det blir bra väder imorgon tar jag mina lakan då. Efter det har jag bara en liten vittvätt kvar så är jag i mål med det retroaktiva tvättandet. Resten av perioden blir det bara det löpande.


Tog en långpromenad ner till mitt utlämningsställe för paket från Amazon. Denna gången var det ett stort paket minsann. 


En 8-liters Instant pot med Air-fryer-lock. Som jag tidigare nämnt skulle jag börja laga mat på allvar härnere. Detta är en avancerad tryckkokare, slow-cooker och sous-vide. Dessutom blir den en airfryer om man byter lock. Det ska bli "Buffalo hot wings" när jag får smaksinnet tillbaka. 


Jag har t o m hittat "Franks Hot sauce"

Det var jobbigt att gå fram och tillbaka. Det tog precis en timma och svetten rann. Det var 23 grader här idag. Jag blir sämre och sämre. Nu har jag ont i halsen också och känner mig helt konstig. 

Jag ska bädda in mig i mjuka kläder och kolla lite på playen innan jag år och lägger mig. Jag blev alltså sjuk ändå. Usch vad jobbigt!

Inga kommentarer: