onsdag 29 november 2023

Febernatt

Frossa och svettningar om vartannat i natt. Värk i hela kroppen på morgonen men efter en stund rann värken bort. 


I hallen stod ekipaget kvar från gårdagskvällens extremt jobbiga utflykt till Habaneras. Jag bara stupade i säng när jag kom hem.

Jag var rädd att jag inte skulle åka och handla till min lunch idag men det gick hur bra som helst. Konstigt. Kl 16 började jag få frossa igen. Men då var arbetsdagen över. Tre möten idag. Vid det sista möte deltog smittskyddet från Region Värmland och smittsköterskan ställde diagnosen covid direkt när jag förklarade mina symptom.


Jag åt en polsk sursoppa som sen lunch men eftersom den inte var sur nog pressade jag en citron i den också. Hur gott som helst även med avtrubbat smaksinne. När jag var liten åt jag redd grönssakssoppa på påse med pressad citron i. Detta påminde mycket om det och det var gott. Ibland skalade mamma räkor och hade i också.

Trots att jag börjat få frossa åkte jag ändå iväg till en livsmedelsgrossist som har specialiserat sig på indiska restauranger. Där finns kryddor i storpack och den godaste mixed pickles jag någonsin ätit. Jag var där och handlade en annan gång när jag var härnere. Den enda kryddan jag letade efter var Kashmiri chili powder men den fanns inte alls.


Mixed pickles och vitlök- och ingefärspasta. 

Nu blir det TV i någon timma iförd Helly Hansentröja mot frossningarna men jag tog en tablett nyss så tröjan kanske åker av snart igen.

Inga kommentarer: