lördag 4 november 2023

Gubbar och tanter

När man skriker på ett pojklag i fotboll använder man: "Kom igen nu gubbar". Man gör barnen äldre än vad de är. När man skriker på ett gäng kvinnliga pensionärer som kör ett gympapass skriker man: "Kom igen nu tjejer". Man gör damerna yngre än vad de är.

Lördag i kapellet. Lyckades ligga kvar till 8:30 innan jag gick upp. Jag vaknade före kl 6 och var som vanligt frestad att gå upp för att lördagen skulle bli riktigt lång. Men Sivan hoppade upp i sängen bredvid mig och var så varm och go så jag ville ligga en stund med henne på armen innan jag gick upp. Och jag lyckades uppenbarligen somna om.

Jag vaknade till en grå dag. 5 grader varmt och helt stilla. Marken är helt mättad av vatten efter flera dagars ihållande regn och snösmältning. Tätt duggregn strax över fryspunkten. Det kändes väldigt dystert. Tände en brasa direkt på morgonen i alla fall.

🎵  "Himlen är otydligt, grå"  🎵


Åkte och handlade. Kompletterade till en Nam Tok som jag började förbereda redan igår. Mina notor brukar vara små men den här tog nog priset. Inget slöseri på papper i alla fall.

Nam Token blev jättegod trots att jag improviserade en del.

Hade just ett underbart oplanerat besök av min underbara vän Sabina Sändh. Hon lever som hon är värd denna kvinna med mycket intressant umgänge i Sverige och Norge. Jag har kommit att bli hennes "reserv" när hon inte har något annat umgänge när hon åker över riksgränsen från Norge för att träffa svenskar. VI hade ju en tid med ett gemensamt hibiskusintresse hon och jag. Men mitt intresse falnade ju efter alla incidenter med ohyra. Nu tar hon över mitt kringmaterial vad gäller hibiskusuppdrivning.


Och jag älskar hennes besök. Idag mer än någonsin. Underbara Sabina!

Jag tror jag ska lyssna på musik ikväll och dricka en och annan starköl. Jag dricker tydligen inte bara Norrlands guld 3,5 längre när jag dricker. Jag tror jag är på väg in i en period med den holländska gruppen Focus igen. Lyssnar på Santana till att börja med.

Inga kommentarer: