torsdag 30 november 2023

Sjuk ännu

Ny coviddag. Feber på morgonen och hängig men hade två lååååånga möten idag ändå. Jag kommer att ligga efter med minnesanteckningar med det kan inte hjälpas. Vackert väder. Över 20 grader igen men blåsigt. 


Efter jobbet åkte jag till Punta Prima för att besöka en indisk matbutik som Sven Bornemark tipsat mig om. 


Den var riktigt bra faktiskt och är nu mera min favorit när det gäller indiska kryddor. Mixed pickles måste jag däremot åka till grossisten för att få tag i den bästa.


Jag köpte på mig kryddor. Framförallt Kashmeri chili powder som de inte ens hade hos grossisten. Den är nästan omöjlig att få tag på i Sverige också men det är nog den kryddan som går åt mest bland de indiska. Ryggsäcken blev tung. Jag köpte basmatiris också.


Innan jag åkte hem igen åt jag på en asiatisk restaurang. 


Jag beställde Tom Yam och en liten skål med ris. Tom Yam vet jag hur den ska smaka men den smakade absolut inte så. Mitt smaksinne hänger inte med alls. Däremot ska den vara väldigt stark och det var den inte heller. Bah!

Det är inte stor idé att äta på restaurang utan smaksinne.


I kvällningen fyllde jag på min Masala dabba med kryddor. Tyvärr kände jag inte doften.

Imorgon levereras kyl och frys och jag tänkte gå och handla med min dramaten imorgon kväll. Jag skriver nota nu. Det är inte alltid så enkelt att hitta det man letar efter. Jag skulle t ex vilja köpa en bit av styckningsdetaljen "Fransyska" men när jag försöker översätta i google translate får jag detta svar.


Eftersom jag vet att Mujer betyder kvinna tror jag inte att översättningen är så användbar i charkdisken.

Måtte min förkylning lätta snart.

Inga kommentarer: