fredag 1 december 2023

Allt fortsätter om än i något minskad utsträckning (på morgonen)

Några förbättringar sedan igår. Feber i natt igen men nästan ingen snuva. Halsontet är också borta sedan några dagar. Viss "efterhosta". Muskeltrött.

I morse när jag låg och drog mig tänkte jag på gråsparvarna härute. De är som ängsliga flygande små möss. Hur de i denna stund satt och sov inne vid en trädstam i ett tätt lövverk någonstans. Hur deras små pepparkornsögon var slutna. De kanske drömde lite. Snart skulle naturen vakna igen och ögonlocken skulle öppnas lite för att verifiera läget. Först ögonlocken sedan de små blinkhinnorna. De kanske skulle sträcka lite på sig efter natten innan de skulle ge sig ut för att äta igen. Så kanske det är att vara gråsparv.

Men jag gick upp 05:50 och började jobba. Jag ligger efter med minnesanteckningar och jag vill helst inte ha så mycket släpande när jag nu går på ledighet nästa vecka. 

Jag vet inte längre vad jag väger heller. Det som jag hade sådan järnkoll på i Sverige. Jag har en våg härnere men den funkade inte. Jag bytte batteri i den men den funkade inte ändå. Jag kanske får köpa en ny. Jag tror dock inte jag gått upp nämnvärt. Jag äter så lite numera.

Onlinemöte på förmiddagen och väntan på leverans av kyl & frys. Kl 11 ringde jag Alcampo och frågade när de kommer. På kvittot stod: 01/12/2023 (Mañana). 


Vi i Sverige tycker ju att mañana är ett lite luddigt begrepp som betyder "i morgon". Men det kan också betyda "morgonen" vilket är rimligare att tro i det här fallet. Jag hade väntat med att göra inköp av kylvaror inför denna leverans så nu hade jag en rejäl nota och en iver att fylla upp kyl och frys.


Jag gjorde en greksallad till lunch men den smakade inget den heller. 


Jag tog ett smakprov av den nyuppskurna osten också men det blev bara ostsmörjigt i munnen och jag anade en viss sälta. Ingen smak och ingen doft.


Det var så ointressant att äta denna lunch så jag slutade efter halva.

Minnesanteckningar hela dagen och ett möte på förmiddagen men jag hann tyvärr inte klart med alla anteckningar.


Kl 16 kom de med kyl och frys och kl 17 fick de som mejlade mig besked om att jag har semester och är åter den 10 december. Nu är jag fri en vecka. Inte frifri eftersom jag ska till Gibraltar på måndag.
Kl 17 stoppade jag också i kontakten på den nya kyl & frysen.

Jag hade förberett mig så väl för att gå och handla med dramaten idag efter jobbet men jag orkade inte. Dessutom kom det några regndroppar. Det har blåst hela dagen också och det är inte lätt att gå med en tom dramaten då. Inte en full och tung heller för den delen.

Jag tar det i morgon i stället. Jag behöver tänka på vad jag ska ha med mig att äta ombord på bussen till Gibraltar också. Vi kommer stanna ett par gången på vägen dit och det lär väl finnas möjlighet att äta lite. Första kvällen är det gemensam middag på hotellet.


Jag hade dragit fram det gamla kylskåpet och förberett genom att dammsuga den lilla nischen. Det låg några muslortar på golvet tyckte jag mig se.


Och här står det nu. Tyvärr fanns modellen bara i rostfritt. Jag gillar inte riktigt det. Föredrar vita vitvaror faktiskt. Men samtidigt tycker jag inte att det är så noga hur det ser ut. Om jag byter ugnen får jag väl ta en rostfri sådan också då.


Efter någon timma började temperaturen sjunka något. Jag lastade in och i morgon bitti ska det bli intressant att kolla temp i kyl och frys. Termometrar la jag in direkt.

Det blev lite TV på kvällen. Jag kände mig helt frisk på kvällen förutom smak- och luktbortfallet då.

Inga kommentarer: