fredag 22 december 2023

"Cilantro y menta" på Fredagsmarknaden

Hade stora problem att somna igår. Dels för att jag hade slumrat ett par gånger på eftermiddagen och dels för att jag hade så otroligt ont i höger axel. Det kvittade hur jag låg så gjorde det så ont att jag inte kunde bortse ifrån det. Jag smorde in mig med värklindrande salva och åt tabletter och hade värmedyna men det tycktes inte hjälpa. Idag hade jag ändå en telefontid med arbetsterapeut men jag behöver nog komma på ett besök när jag kommer hem till Sverige igen.

Gick upp kl 7 och tittade på nyheterna. Insåg att jag behöver silicona lite i skarven mellan vägg och golv i duschen. Tänkte köpa en silicontub på hemvägen från marknaden men Micke som är VVS:are avrådde mig. Han berättade att de i Spanien tänker annorlunda när det gäller tätskikt i våtrum. I Spanien har man inte silikon mellan vägg och golv. Där har man bara fog. Mellan vägg-vägg däremot kan man ha silicon. Då slapp jag det.

Åkte till fredagsmarkanden kvart i nio för att kunna parkera på ett enkelt sätt och det gick bra. Jag parkerade i lugn och ro och gick in på området. 


Det var redan en hel del folk där när jag kom. 


Jag var där strax efter nio och gick ett varv och tittade på allting jag inte behöver köpa. Satte mig sedan i solen på en betongklump för att invänta samtal från Regionen. 


Detta klädmärke hade nog fått heta något annat om det lanserades i Sverige.

Micke och Karin hade också anlänt till området så jag och Micke försökte lokalisera varandra. Till slut lyckades vi också. Vi gick direkt och tog en kaffe i morgonsolen. Jag fick prata länge och väl med min arbetsterapeut och hon skulle boka en tid åt mig till en fysioterapeut lagom tills jag kommer tillbaka till Sverige. 

Vi gick ett varv tillsammans och Karin hade köpt de grönsaker hon ansåg sig behöva och vi skildes åt inne på området. Jag tog ett varv till. Ville folkbada lite mer och satte mig på ett kafé för en kopp kaffe igen. Jag blev inbjuden till ett bord med tre göteborgare. 


Jag tog café con leche och en croissant.

Den ena göteborgaren sa att mitt sittunderlag hade "GAIS-färger" och då förstod jag att han försökte locka mig till att prata "foppoll" och jag hatar det där grabbiga fotbollssnacket som inte kan intressera mig mindre. Jag var precis klar och kunde lämna utan att skämmas.

Jag köpte två rejäla knippen koriander och ett knippe mynta innan jag åkte hem. Jag planerade att göra min underbara koriander-myntasås och jag ville så gärna bjuda Micke på den också eftersom han gillar koriander. Jag åkte och tankade och sedan till storkinesen för att köpa en dressingflaska så jag skulle kunna ge en skvätt till Micke.


Rejäla knippen med koriander. 1 € knippet.

Ett knippe koriander och ett knippe mynta. Saft från två citroner, salt, lite olivolja och lite vatten samt ca 10 vitlöksklyftor i blendern.


En dressingflaska till Micke och en till mig.

Jag satte mig i solen en stund och gick sedan in och tog en dusch innan Micke och Karin skulle hämta mig för en husvisning. 

Jag satte på mig ett par nya strumpor jag köpt fem par av på Primark häromdagen. Det är alltid spännande att prova en ny strumpsort för första gången och de var underbara. Inga dumma sömmar eller någonting. Då kände jag mig lyckad sedan. En liten billig vardagsnjutning.

Jag åkte med och kollade på ett hus jag tyckte jättemycket om och skulle gärna själv vilja bo i. Micke och Karin ska ta det under övervägande. Det fanns en del saker de skulle behöva ändra på direkt så de får väl fundera. Trädgård med jättepotential och fantastisk utsikt. Vi åkte också och pratade med företaget som ska börja bygga på det stora området som kallas "La Hoya" mitt emellan där jag och Micke och Karin bor. Fantastiskt fina bostäder men det blir ju helt andra priser för nya hus förstås. Kul att se hur de tänker sig ändå.

Vi åkte sedan hem till Micke och Karin för att smälta våra intryck. 


Micke bjöd på en pilsner och jag sopade deras uteplats under tiden vi pratade. Vi ville gå ut och äta men jag var för lätt klädd i shorts och t-tröja så Micke körde hem mig å jag fick byta om. Sedan tillbaka igen och så gick vi till en restauranggata mitt emellan våra boenden. Vi har alla varit på den restauranggatan många gånger men vi beslöt oss för att testa en restaurang ingen av oss provat förut. "Beijing", en kines där det aldrig sitter några gäster. Vi mötte ett par som sa att det var bra därinne. Vi chansade. 


Det var helt OK och det var rimliga priser. Soppa till förrätt för mig. 


Karin och Micke tog varsin Pekinganka och jag tog anka sizzlar.


En sådan som fräser av värme när de bär in den.

Sedan skildes vi åt och gick åt varsitt håll. Restaurangen bjöd Micke och Karin på en flaska rödvin som de kunde ta med hem. Snyggt!

Jag kom in i trygghet och värme runt kl 21 och satte mig direkt för att redogöra för denna bra dag.

Inga kommentarer: