torsdag 28 december 2023

Jobbig natt igen. Vad tråkig bloggen blev. Bara krämpor. Den här vistelsen blev inte riktigt som jag hoppats men faktum är att jag ändå njuter av att vara här. Allt blir ju besvärligare förstås. Jag drar mig från att ta mig ut eftersom jag inte vill ha ryggsäck nu. Jag skulle behöva ha en midjeväska. Kanske ska kolla efter det vid tillfälle. All min upptäckariver har fått sig en törn och fått sättas på paus.

Problemen verkar bli värre av mitellan. Jag blir så stel i hela axelpartiet när jag inte rör mig det minsta lilla ens. Jag har heller inte fått några ordentliga instruktioner eftersom de givits på knagglig engelska. Jag har ringt 1177 två gånger och frågat om saker som jag inte förstått men jag är osäker på en del grejer ändå.

Strax efter kl 9 åkte jag till sjukhuset igen och satte mig på akuten. 


Klimatet här går hårt åt metall. Detta taget inne på ett undersökningsrum.

Blev undersökt av en annan läkare. Denna gång en riktig silverrygg istället för en ung och finnig liten indier.  -Det här är ingen fraktur, sa han. Han klämde och kände. Jag hade en tolk med denna gång. Visserligen danska men det funkade jättebra. Jag hade en nerv som låg i kläm istället. Läkaren sprutade in en "blockerare" i nerven så att smärtsignal till hjärnan inte ska gå iväg. Det kändes något bättre på en gång. Sen fick jag ett nytt recept och åkte därifrån.

De ska ringa och kalla mig för en ny detaljerad röntgen någon dag också.

Jag frågade efter läkarintyg eftersom jag är sjukskriven men eftersom det är en privatklinik får de inte utfärda läkarintyg. Konstigt men jag kan förstå det (kanske). Det är väl som privatskolorna som ger överbetyg och kanske t o m kan tänka sig att sälja betyg/läkarintyg för att få in mer inkomster till aktieägarna. Ruttet.

Jag får kontakta mitt försäkringsbolag och försäkringskassan för att höra hur jag ska göra med det.

Jag svängde förbi vitvarubutiken på hemvägen och fick beskedet att hällen installeras i eftermiddag. De har ingen ordning på saker i detta landet. Alltså fick jag fel besked igår när jag ringde. Hällen var på plats i butiken.

Handlade lite på Mercadona innan jag åkte hem. Hittade en nota på marken utanför.


Jag blir alltid glad och samtidigt förundrad att våra små vardagsliv ser ut väldigt lika världen över.

Jag fick meddelande om en leverans från Amazon. Jag stack ner till utlämningsstället direkt och hämtade mitt lilla paket. 


Ett espressokit.


Hällen kom strax efter och installationen tog drygt fem minuter men jag hade inte klarat det själv.


Premiärkoppen trots att klockan är över 17 och att det nästan är fullmåne. Det kan bli en svår natt. Eventuellt med fortsatt smärta också. Jag kunde inte hålla mig. Det blev jättegott. En espresso med lite mjölk och en sockerbit. Imorgon bitti blir det dubbel espresso, sockerbit och grädde. Det ser jag fram emot.

Otroligt händelserik dag om man jämför med gårdagen t ex. Nu har jag alla vitvaror jag har tänkt att ersätta. Ny tvättmaskin, varmvattenberedare och induktionshäll. Ugn och AC får gå ett tag till.

Nu slipper jag de där opålitliga leverantörerna och installatörerna ett tag. 

Jag blev väldigt lättad att det inte var en fraktur även om jag tycker det var väldigt slarvigt av dem att ta så fel och oroa mig i onödan. Jag blev lite sänkt efter beskedet igår och tänkte att det kanske blir en jättelång rehab. Men nu ska jag börja gå med ryggsäck igen. Och de grejerna jag tänkte boka av i närtid ska jag genomföra. Hoppas nu bara att jag slipper smärtan i natt.


Stekte lite korv också till kvällsmat. Smaklös "ostkorv" från Mercadona. 


Men jag köpte också min favoritsenap på en "tyskbutik" idag. Löwensenf, Extra scharf. Den är fin den. Den liknar den engelska Coleman men den här är TYSK och det borgar för kvalitet.


Korvbröd hittade jag på Carrefour. Mys!

Jag gick sedan över till grannarna en stund. De ska grilla så jag sätter mig med dem en liten stund. Det är Fannys son med flickvän som är en vecka i Danskens och Fannys lägenhet.

Inga kommentarer: