tisdag 19 december 2023

Ont i axlar

Vaknade kl 8 med smärtor i axlarna. 

Sven tipsade om att ha en t-tröja på axlarna under natten. 


Jag klippte till en sliten en som skulle värma just axelpartiet. Men det var inte nog. Jag behöver mer värme till axelpartiet.

Åt frukost. Ostmacka och en burk med inlagd bläckfisk. Jag har hittat en god inläggning på Carrefour. En bläckfiskburk passar också bra som mellanmål.

Stack iväg till La Zenia boulevard redan kl 9:30 då jag räknade med att den värsta morgonrusningen var över och jag hade en fin och lugn trafiksituation runt mig på vägen dit. Jag skulle träffa en gammal bekant från Kristinehamn där. Åsa från Stenstalidskolan där vi gick samtidigt även om hon är två år äldre än jag.

Vi tog en långfika och pratade lite gamla minnen och om det nya livet i Spanien. 


Jag gjorde lite ärenden i köpcentrat också. Vackert väder men kyliga vindar. Man ville gärna var i solen så vi valde uteservering efter soltillgång.

Jag köpte två värmedynor. En stor och en liten. Den lilla kan jag stoppa innanför tröjan när jag sitter vid datorn t ex. Den stora kan jag ligga på. Den var mera som en pläd med värmeslingor. Här lindade jag in mig i den för att prova om jag kan bygga en liten koja av den. 


Det funkade inget vidare. Jag fick också feeling och började dricka öl. Drickandet och ruset blir nog bäst när det får äga rum av ren spontanitet. 

Jag köpte lite mat på Alcampo och strumpor på Primark också.


På hemvägen stannade jag till på "The Bridge" i Punta Prima och tog en långkorv. Den är så otroligt god. Välkryddad och kommer med en rysk dressing. Rostad lök också som knappt tillför något än en avvikande konsistens. Vilket iofs är trevligt,


Bordet var jullrigt så jag fick användning för en av mina kilar som jag alltid har med mig ifall jag hamnar vid ett jullrigt bord.

Sedan åkte jag hem. Jag dristade mig till att ta 332:an en liten bit trots att det var lite i rusningstid då folk skulle hem till siesta kl 14 men det gick också bra.

Väl hemma packade jag upp och fick sug efter pilsner. 


Jag satt mig i inglasningen och hade lite självstudier i filosofi. Jag får liksom smak för livsåskådning när jag fått lite alkohol i mig. Lyssnade på "Fläsket" och kom i riktigt fin stämning. Så fin att jag ringde min vän Sven Bornemark och Anna och pratade nästan en halvtimma om ingenting.


Sedan förberedde jag morgondagens middag då Micke och Karin kommer hit. Jag lade kyckling i marinad över natten. Vitlök, ingefära, creme fraich och Garam masala. +Citron, salt och Kashmiri chili powder från förmarinaden.


Underbar kreativ kväll med självstudier.


Även musik och ansats till måleri.

Min tyska grannkvinna Petra vet inte att jag förberett en julklapp till henne och hennes hund "Bani". Jag gav henne en liknande julklapp förra året. 


Jag bara lämnar sakerna på hennes altanbord på kvällen den 24:de. Kvällen den 25:te brukar det ligga något litet på mitt bord på uteplatsen också. 

Lite saltlakrits från Sverige, en chokladkaka och ett ben till Bani.


Trotjänare i motljus. Han har snart gått 85 mil.

Inga kommentarer: