lördag 23 december 2023

Knivmussla

Jag testade en ny proteinkälla denna morgon. 


Knivmussla. En helt ny bekantskap.

Var det gott då? Nej. 


Smakade ingenting förutom hav. 


Jag försökte smaka upp dem lite. Smakmässigt hjälpte det lite men de var fulla i sand också så det blev en tuggknastrig historia innan jag gav upp och öppnade en burk bläckfisk istället.


Mycket bättre. Men då vet vi det.

Jag facetimade med Felix och fick hälsa på Sivan. Sivan skickade en julhälsning till Vylvas katt Skutt. De har egentligen aldrig träffats. Bara hört talas om varandra.

Felix fick sin julklapp redan idag så han slipper åka upp till kapellet imorgon när han har hela dagen inbokad. Jag hade förberett julklappen redan i mitten av november innan jag åkte så jag var också spänd på överraskningsmomentet,


Jag skickade denna bild till honom med instruktionen; "Dra i snöret".

Bilden är tagen vid min säng. Han drog i snöret och ut släpades en låda med lite saker i. En stekpanna, likadan som jag själv använder och tycker är bra, GladPack i en särskild låda som jag tycker år outstanding. Den finns på ICA Maxi och heter "Ninjapack" tror jag. Ett par siliconslickepotter, en måttsats och ett litet rivjärn. En ölkorv och en LEGO-byggsats. Han och jag byggde alltid en liten LEGO-byggsats på julaftonsmornarna förr. När han tömt lådan såg han att det satt ett snöre till i bakkant på lådan så han halade in en liten låda till innehållande tre flaskor San Miguel öl och några ölkorvar till. Han lät mig vara med i facetimesamtalet under tiden och han skrattade gott.

Spelade in en Godjulhälsning på youtube.

Tog scootern till Habaneras och gick ett varv. Men jag har så ont i axeln så jag vet inte var jag ska ta vägen. Det enda jag kan göra nästan är att ligga platt på rygg med armarna ovanför huvudet. Då värker det inte. Jag kan också sitta upprätt med armstöd då går det bra. Jag kan gå en stund med armarna knäppta frampå bröstet. Jävla skit!

Jag gick runt på handelsområdet med omnejd. Jag gick till den första "Kinesen" jag upptäckte när jag tog lägenheten i besittning. Där köpte jag en del saker då. Sedan hittade jag "Storkinesen" där jag handlar nu istället.

Jag blev sugen på att luncha ute så jag gick runt uppe på Habaneras och kollade vad det fanns att välja på. Jag gick in på Pomodoro (Skitställe) och beställde Pulled pork-burgare med pommes. Jag valde till cheddarost och bacon.


Detta var vad jag fick, Tillägget för en Euro bestod av en klick cheddarost på pommesen och några baconsmulor. Inte särskilt prisvärt. Jag protesterade först när hon ställde tallriken framför mig och hävdade att jag beställt Pulled pork-burgare. Hon gick tillbaka med tallriken till köket och återvände med samma tallrik igen.


När jag lyfte på locket till hamburgaren hittade jag den pullade grisen. En liten klick ovanpå två blandfärspuckar från frysboxen. Bah, men jag blev mått.

Handlade lite mjölk och bröd på Carrefour innan jag åkte hem. Det kommer att vara mycket stängt i butikerna under denna helg och några dagar framöver. Jag tror allt öppnar som vanligt igen den 27 december. Det är då min induktionshäll ska komma också.

Tidig kväll med lite förströelser i skön ensamhet.

Inga kommentarer: