måndag 25 december 2023

Annorlunda juldag

Vaknade 06:30 och gick upp. Jobbig natt med tråkiga smärtor i axeln. Vaknade en gång i timman under natten med smärta. Ringde Micke och Karin vid frukost. Testade saltgurkan tillsammans med den goda leverpastejen jag hittat. 


Perfekt kombo.

Jag tog sedan scootern till Micke och Karin, fick en kopp kaffe innan vi åkte ner till strandpromenaden och började gå utefter havet mot Punta Prima.


Underbart väder men jag var lite för varmt klädd eftersom jag åkt scooter på morgonen och behövde klä mig för det.


Bild in mot stan.


Vi såg härfågel.


Och vi vände vid restaurang Nautilus.


Stannade och satte oss och fikade lite innan vi vände tillbaka.


Redo för tillbakavägen.


En liten katt i solen satt.

Väl tillbaka hos Micke och Karin beslutade jag mig för att åka till sjukhuset. Jag kan inte fortsätta att ha dessa nätter utan sömn och med smärta. Kl 12:25 var jag där och kl 14:05 åkte jag därifrån, färdig.


Stora huvudentrén var stängd. Det är julafton här idag. 


På baksidan finns ett akutintag där det var en del folk.

Jag tog en nummerlapp och blev uppropad direkt. Fick fylla i mina uppgifter och visa pass, det blå försäkringskassekortet och handlingar som styrkte min reseförsäkring. 


Blev ringmärkt. Sen fick jag sätta mig ner igen. Efter en stund kom en tjej och hämtade mig för att fråga vad jag hade för besvär. Sedan fick jag gå ut och sätta mig igen. Fem minuter efter det kom en kille och hämtade mig för röntgen. Vi åkte ner en våning och röntgade min axel. Sedan fick jag gå upp och sätta mig igen. Efter en kvart kom jag in till läkaren som undersökte axeln med händerna och tittade på bilderna och han sa att jag hade en fraktur. 

Vart fattade jag aldrig men någonstans i axeln - möjligen nyckelbenet. Han skulle konsultera en kollega på traumaenheten och jag fick sätta mig och vänta igen. Sedan ropade han in mig igen och sa att jag har en fraktur men det såg ut som en gammal skada. Det var ingenting som låg fel så det var inte läge att operera. Under tiden kom en annan kille in och satte på mig en mitella. Jag sa att jag inte ramlat så jag kunde inte förstå att jag hade en fraktur. Jag kan knappt erinra mig att jag i närtid ramlat. Det enda jag vet är att jag trampade snett när jag skulle in i uthuset hemma och ramlade handlöst in bland alla verktyg men det var flera år sedan. Jättekonstigt. Killen med mitellan kom in igen och gav mig 50 mg Tramadol och 25 mg av något annat. Jag fick en liten PET-flaska med vatten också. Sedan fick jag ytterligare en omgång med tabletter som jag skulle ta till kvällen och recept så jag kan hämta ut mer imorgon när apoteken öppnar. 

Jag fick också tid för återbesök på onsdag kl 10:20 och sen var det tack och adjö. 1 timma och 40 minuter totalt. Då var jag undersökt, fått diagnos och råd inför framtiden och recept och ett "God Jul". Hade det varit i Sverige hade jag säkert fått väntat en månad på en remiss till röntgen.

Ska äta Tramadol i två veckor och paracetamol i en vecka.  


Nu ska jag gå så här ett tag. 

Men det var faktiskt skönt att få avlastning på axeln. Jag har fått ont förut när jag bara stått rakt upp och ned. Eller suttit utan armstöd. Men jag fattar inte varför jag har fått en fraktur. Och varför en gammal fraktur ger sig tillkänna först nu.

När jag kom hem var jag jättehungrig och mikrade indiskt. 


Jag hade fått julklapp av Petra och Bani också. Denna låg på min uteplats.

Jag ringde och sjukskrev mig också. Det borde jag gjort redan för en vecka sedan.

Inga kommentarer: