söndag 3 december 2023

Fyord

Nu är det snart nyår. Då kommer den där "nyordslistan" som jag inte känner igen många ord på men förstår oftast vad de innebär. Jag tycker det borde komma ut en "fyordslista" årligen också. Så man vet vilka ord som inte är PK längre. Det svänger så mycket och jag hänger inte med. Är man riktigt duktig har man redan plockat bort ordet "man" ur sin vokabulär om det inte handlar om en människa av hankön vill säga. Att skriva "en" istället för "man" tycker jag är jättefult. Det kommer jag aldrig att göra. Jag kommer aldrig rätta mig efter dumma regler som bygger på PK-idéer.

Jag vet en myndighet där de anställda uppmanades via organisationens riktlinjer att alltid inleda sina skrivelser med "Hej!" Så lättsamt och kamratligt. Hej! Ditt uppehållstillstånd kommer inte att förnyas, t ex. Att man ska inleda med "Hej!" gäller inte längre tror jag.
Undvik ord som LEGO-gubbe - Använd hellre "LEGO-figur", stod det också i riktlinjen.

Jag vaknade strax före nio. Åt frukost och tog det lugnt Sedan tog jag scootern och åkte till Carrefour. Jag tog en kopp kaffe och laddade innan jag gick in. Jag kände faktiskt lite smak. Jag kände redan på morgonen att det luktade lök när jag öppnade kylskåpet också. Jag behövde ladda lite för nu skulle jag ju tvingas förklara problemet med hällen för personalen på elektronikavdelningen.

Jag hade förberett mig genom att skriva ner hela problemet och låta google-translate översätta till spanska och jag lyckades få fram mitt budskap till tjejen som stod där. Det blev inte mycket handlat. Jag hade egentligen bara en sak på listan men det blev något mer. Jag var framförallt ute efter frysta kycklingvingar eftersom jag tänkte testa Instant pottens airfryerlock. Men de hade inga frysta vingar på Carrefour. Nästan inga andra frysta kycklingdetaljer heller. Jättekonstigt tyckte jag. Jag ville verkligen köpa en stor påse frysta så jag bara kan plocka ut ur frysen om jag blir sugen. 

Jag tog en sväng till Lidl för att titta där men de hade nästan heller ingen fryst kyckling. Bara färdigkryddade panerade detaljer. Men jag köpte lite färska då istället.


Jag tryckkokade vingarna tio minuter först.


Efter den kuren såg de ut så här. Jag hade kryddat dem innan med salt, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver och paprikapulver.


Sedan blev det airfryer i 9 minuter innan jag vände på dem.


Efter ytterligare 9 minuter ansåg jag dem klara.


Det blev jättegott. Jag kände t o m lite smak. Och doft under tillagningen.


Precis lagom med fyra stycken. Normalt vill man ha 8 stycken men de här var så stora. Jag frös ner fyra stycken också så jag kan göra en omgång till.


Efter maten gick jag ner till den rosa saltsjön. 


Det var nog nästan ett år sedan jag var där. 


Mycket folk som vanligt och väldigt torrt i området runt omkring.

När jag kom tillbaka och skulle låsa upp grinden till området fastnade nyckeln och jag fick inte ut den.


Jag var tvungen att bryta av den. Jag ville inte lämna grinden så någon annan kan komma in med nyckeln. Jag mejlade vaktmästare José om mitt tilltag.

När jag kom in skrev jag en lapp till Petra att jag är i Gibraltar några dagar och kommer hem på torsdag. Så hon inte undrar varför det är igenbommat här igen.

Och jag ställde in scootern. 


Han får sova inne de här dagarna.

Resten av kvällen tittade jag på TV och packade inför Gibraltar. 07:30 i morgon går bussen.


Inga kommentarer: