måndag 11 december 2023

Arbetsvecka?

Gick upp 06:30 och började arbeta. Min chef hade gjort mig uppmärksam på att jag tydligen registrerat konstigt i vårt lönesystem och att jag har fyra dagar semester kvar att ta ut i år.

Trots att jag har grejer inplanerat varje dag fram till min julledighet fick jag försöka att planera in fyra ytterligare semesterdagar annars brinner de inne. Det betyder att jag tog semester idag istället t ex. Jag vill inte ändra mina inplanerade möten denna vecka så jag kommer att genomföra dem ändå. Jag får se till att ha de timmarna tillgodo på något vis.

Jag han jobba två timmar på morgonen idag trots att jag hade semester men sedan tog jag scootern och åkte ner till stan för första gången på resan. 


Oftast har jag inga ärenden dit men jag tyckte det var dags att se havet i alla fall. 


Den lilla marknadsgatan var i stort sett öde en måndagsmorgon. 


Jag strosade lite längs strandpromenaden. 


Jag kompletterade mina indiska kryddor lite också i en indisk mataffär nere på stan. Den i Punta Prima som herr Bornemark tipsade mig om hade ett något större sortiment en denna. 

När jag tar scootern in till stan parkerar jag gärna i något kvarter i utkanten och går in till "smeten".


Här står han och väntar på pappa. Sedan åkte jag hemåt igen men stannade till på en stor livsmedelsbutik jag aldrig varit på förut. Den hette "Euro cash" men påminde väldigt mycket om Mercadona både i utbud, upplägg och storlek. 


Sedan åkte jag till ett litet café och tog engelsk frukost och kaffe innan jag körde hem.

Det var varmt och skönt idag också. Närmare 25 grader. Jag satt i solen en stund och läste innan jag tog mig en ny tur med scootern till Storkinesen och Carrefour. 


Det kanske blir likörprovning här i kväll. Jag kan inte låta bli att testa dessa färgglada klibbdrycker.

TV och läsning.

Inga kommentarer: