tisdag 26 december 2023

Axelsmärtor

Smärtorna tilltog i natt och jag hade min jobbigaste natt hittills. Jag har översatt min diagnos ordentligt också så nu förstår jag att jag har en nyckelbensfraktur. När jag funderat vidare minns jag också att jag ramlade på altanen hemma i början av oktober och slog i höger axel. Jag skulle skutta upp på altanen men lyfte inte foten nog högt. Jag minns att jag tänkte att det var ett under att jag inte landade på ansiktet som jag brukar göra. Det gjorde ju ont en stund efteråt men inget mer än så. Det måste varit det. 

Jag kan tänka mig att jag oroat den icke ännu läkta skadan genom att använda stavar när jag varit ute och gått. Det blir lite slagigt ibland när jag inte har gummituttar i ändarna på stavarna. Dessutom har jag ju haft ganska tung ryggsäck ibland när jag varit ute och gått och det kan nog knappast vara bra när jag har en nyckelbensfraktur. Jag vet inte...

I morse ringde jag 1177 och frågade lite om Tramadol. Det tar ett antal doser innan den börjar verka så nu vet jag det också. Jag kunde t o m boosta insättandet lite genom att ta dubbel dos några gånger i början om jag får tabletter så det räcker. Tydligen äter jag också en blodtrycksmedicin som jag inte kan kombinera med ibuprofen så det får jag sluta med.


Kl 8:30 öppnade ett apotek i närheten så jag tog scootern dit men det var stängt. Jag åkte vidare ner till stan till ett som har öppet dygnet runt och hämtade medicin i alla fall.

Nu är det inte mycket jag kan göra utom att vänta. Jag kan röra mig normalt och gärna promenera på platta hårda ytor. Då behöver jag ha avlastning i form av mitella annars får jag ont direkt. Jag vill helst inte gå i terräng heller eftersom jag inte kan ta emot mig om jag faller med armen i mitella. Jag skulle även kunna simma t ex. Men jag får ont när jag kör scooter för långa stunder. Ibland måste jag ju för att handla. Att gå med dramaten har också gjort ont eftersom jag gärna drar den med höger hand. Det är mycket svårare att hålla ordning på den när jag drar den med vänstern. Korta stunder kan jag också skriva på tangentbordet. Måla kommer jag inte att göra något mer. Ligga och läsa kommer det att bli en del framöver. Jag önskar bara att jag kunde få lite effekt av värktabletterna snart. Det här blev ju en lite annorlunda vistelse än vad jag tänkt mig faktiskt.

Satt i solen på förmiddagen med uppallad högerarm och kudde bakom nacken. Kl 13:20 åkte jag till Micke och Karin. Jag var bjuden på lunch där kl 14 och Jenny och Peter skulle komma också.

Vi käkade Janssons frestelse och lite gott småplock men jag lämnade sällskapet ganska tidigt. Tog en sväng till Carrefour och satte mig sedan i inglasningen när jag kom hem och lyssnade på "Fläsket brinner" en stund.

Tidig kväll som vanligt.

Inga kommentarer: