söndag 23 augusti 2020

Är hösten här nu?

Det känns som om hösten kom denna helg. Blåsigt och kyligt. Lite dystert och tomt. 

Jag har legat och läst hela dagen. Instängd i mörkret i mitt minimala sovutrymme med bara läslamporna tända. Igår hade jag en väldigt trevlig musikkväll med öl. Jag somnade jättegott vid 23:30 och vaknade ca kl 8 och insåg att jag sovit fantastiskt gott. Men ändå. Det kändes ihåligt på något vis. Jag kände mig lite överflödig. Som om jag inte vore till någon nytta. Det kan ju bli lite sådana känslor dagen efter man mått väldigt bra och druckit lite öl. 

Att lägga sig och läsa Kafkas brev till Felice Bauer gjorde mig inte bättre till mods. Han bröt förlovningen mellan dem efter ett antal velandet fram och tillbaka. Jag vet ju däremot att deras omöjliga relation kommer att hålla på ett par år till fram och tillbaka. Jag lider med båda två och jag vet lite hur de har det båda två också. Samma problem men från två olika håll. Ja usch! Läsningen får mig att tycka lite illa om Kafka. Det ville jag ju egentligen inte. Att det skulle bli så. Men det kan inte hjälpas. 

Hans inställning till mänskligheten är något jag gillar däremot. Där är vi lika han och jag. Då ler jag för mig själv när han beskriver sig i relation till andra människor.

Nu har jag tittat på TV en stund och ska snart lägga mig och fortsätta att läsa. Vilken märklig dag! Var denna dag bara en transportsträcka till nästa arbetsvecka?

Inga kommentarer: