måndag 24 augusti 2020

Hösten ÄR här!

När jag öppnade altandörren kl 8 imorse och skulle känna in dagen hörde jag domherren. Hösten 2020 är således här och nu kan vad som helst hända. Jag måste vara mera vaksam på att det kan bli frostnätter. Jag behöver planera för att ta in hibiskusarna igen och fundera över hur jag ska torka tobaken utan att den fryser för mig. Luftfuktigheten är ett problem när det gäller torkning nu och jag får ta in mer och mer tobak i prediksalen för att få den att torka.

Ikväll startade jag dessutom upp en avfuktare i mitt lilla pannrum där jag hängt tobak.

Under dagen har jag haft långkok på spisen. En pörkölt. En ungersk köttgryta och det är för mig en typisk hösträtt. Jag ska äta den imorgon med nokedli och crème fraîche.

Jag fortsätter att läsa min Kafka och även om det är obehagligt att läsa det han skriver just nu så ska jag igenom det. Ibland dyker fantastiskt vackra saker upp. Framförallt i dagböckerna som jag läser nu. Jag läser breven och när jag läst ut en bok med brev så läser jag ikapp samma tid i dagböckerna. Jag har ett block bredvid sängen där jag antecknar platser i Prag som jag ska kolla upp på plats. Jag förbereder en pilgrimsresa på samma sätt som jag brukar göra.

Inga kommentarer: