tisdag 25 augusti 2020

Ytterligare hösttecken

Imorse fick jag ytterligare tecken på att hösten är här. En tranplog passerade över kapellet och för att ytterligare strö salt i såren trumpetade de muntert just när de flög över. 

Idag skulle jag hämta min bil som varit inlämnad för att utrustas med drag och extraljuspanel av LED. Extraljuspanelen var på plats men inte draget. Ett missförstånd och det är heller inte första gången. Nu ska draget monteras om en vecka istället. Hoppas i alla fall att de sätter det bak på bilen och inte fram.

Tiny Tina har ännu inte slagit ut men fler knoppar på plantan är på väg att brista. Hon gäckar mig således fortfarande.

Det märks så tydligt att det lider mot höst nu. Den isiga vinden och rasslet i träden. Gräshopporna som spelar och avsaknaden av fågelläten förutom nötskrika och nötväcka. Jag tog ner mina vindspel idag också.

Nu så här på förhösten skramlar de bara. Inte för att tonerna har förändrats men mina öron uppfattar ljudet annorlunda. 

Här hänger de på vintern och jag ser fram emot att ta fram dem igen nästa vår.

Allt har sin tid och just nu är tiden över för mina vindspel för i år. Nu är det höstens tid som är här. Den är trevlig den också när man får tända levande ljus inne och elda lite i kaminen ibland. Och tänka. Planera. Drömma. Om framtiden och nästa sommar. Prag. Och lägga sig tidigt och läsa böcker. 

Tobaken torkar oroväckande långsamt. Inte ens min uppriggade luftavfuktare verkar rå på tobaksbladen. Det är främst den tjocka mittnerven på bladet som inte vill torka.

Inga kommentarer: