fredag 28 augusti 2020

Blogg till bok

Idag kom min utskrivna blogg. 


Så fantastiskt roligt men tyvärr satt alla omslagssidorna på fel häften. Men jag fick plocka om lite bland spiralfjädrar och till slut var det klart. Jag var så ivrig att få layouten klar när jag beställde utskriften så jag valde första bästa svartvita bild jag hittade på datorn. Därför blev det den bilden när jag sitter och läser. Troligen från någon gång i början av 90-talet.

Formatet är A5. Jag trodde iofs att det skulle vara A4 men det gör inget. 


Så här kom paketet som jag fick hämta på posten.

Det känns lite som om jag räddat ett gammalt arkiv till eftervärlden i sista stund. 

Ikväll köpte jag några filtar i en FB-grupp. Jag ska lägga tobaksblad på mogning i filtar. Jag kan skörda nästan all tobak nu. Jag vill ju gärna göra det innan det blir minusgrader någon natt. Imorgon ska det bli regn så jag skördade jättemycket här ikväll. Så mycket jag orkade faktiskt.


Det blev en hög. 


Imorgon kan jag stå under tak på altanen och ta reda på bladen. Göra ren dem lite och sedan lägga dem på hög inlindat i filtar. Sedan måste man veckla ut filtpaketet varje dag och plocka om bladen så det inte möglar. Nu börjar en tobaksintensiv tid för mig. Det blir lite jobb varje dag.

Jag börjar faktiskt bli lite orolig för hur jag ska få plats med all tobak nu när jag inte har någon torklada. Det löser sig säkert men just nu vet jag inte riktigt hur.

Jag har fått besked att jag har KOL också. Det är ju inget vidare. Speciellt inte i coronatider. Jag har ju rökt i många år även om jag inte röker nu längre. BMI över 30 har jag väl också förstås så det är inte bra om jag blir smittad. Jag bör nog försöka se mig själv som i en riskgrupp. Jag som är så ivrig att komma till Prag. Nu lär det vänta tills jag känner mig riktigt säker.

Hibiskusarna blommar. Alla utom Tiny Tina känns det som. Hon retas fortfarande med mig. 

Men nu ska växthuset avvecklas också. Jag tar några då och då och sprutar dem med såpvatten innan jag ställer in dem. 


Det växte en planta blomtobak bakom uthuset också. De ska ju vara ettåriga men denna har grott vid komposten.

4 kommentarer:

Dag sa...

Eddie! Väldigt ledsamt att höra att du har kol. Jag vet ju inget om diagnosen eller prognosen, men hoppas du kan bli bättre eller i slla fall inte hindras från det du tycker om i många år till.
Dag

Sandra sa...

Så orättvist Eddie att detta drabbat dig! Blev jätteledsen när jag läste att du fått KOL. Hoppas att detta inte drabbar dig alltför hårt och att du kan njuta av livet som du gör idag länge till. Lova att ta hand om dig, särskilt i dessa tider! ❤️

Eddie sa...

Tack för er omtanke. Jag har lindriga besvär men jag får ju hoppas att det inte blir värre. Hittills har jag inte varit förhindrad att göra något jag viljat göra. Men det är klart att jag fått en tankeställare. Plötsligt känner jag mig lite mera skör i den världsomfattande pandemin.

Helen sa...

Åhhwow vad roligt med din bok ��
Och vad häftigt med all din tobak! Så intressant att se, hur lång tid tar det att torka den?
Så tråkigt med Kol! Livet kommer i kapp oss nu. Men en dag i taget, här och nu ���� morgondagen vet ingen av oss något om!
Du ser ut att skapa livskvalitet i ditt kapell ����