söndag 30 augusti 2020

Avveckling av sommaren 2020

Regnig dag. Jag har börjat plocka in hibiskusar inför vintern. 


Jag tog en våning idag, sprutade med såpvatten och ställde in dem i värmen. Det blir nog inte mera gjort här idag. Men usch vad vissa av plantorna är drabbade av spinn. Jag kämpar väl ett tag till innan jag ger upp men ibland känns det tröstlöst.

Jag rakade mig imorse.


När jag rakar mig på sommaren gör jag grovarbetet utomhus. Jag kör med trimmer innan jag tar hyveln. Vid trimningen sprätter det skäggstubb åt alla håll så därför står jag utomhus med det. Jag har skruvat i en skruv som jag hänger rakspegeln på.


Den största skörden är bärgad så plantorna i landet ser lite spinkiga ut. Det var också ett tag sedan jag tröttnade på att jaga och nypa av blomknoppar som synes. Det får väl bli ett skördetillfälle till innan jag avvecklar landet. Alla stammar och rötter får jag väl köra till tippen. Jag ska fylla på med hästgödsel sedan och täcka allt med presenningar inför vintern.

Den lilla tobakshögen (Alida) plockade jag om imorse.


Den stora (Black mammoth) får ligga still ett dygn till innan jag plockar om den. Jag orkar helt enkelt inte idag. Det ligger säkert 500 blad däri. Akvarierna bakom tobakshögarna innehåller hibiskussticklingar som får fortsätta inomhus att rota sig nu.

Märkligt! Jag tycker den stora högen är obehaglig. Jag får för mig att något levande finns under filten som plötsligt ska resa sig. Jag reagerar så varje gång jag kastar ett öga på den. Det ser nästan ut som en brottsplats.

Inga kommentarer: