fredag 14 augusti 2020

Fortsatt sköna sommardagar

Hemarbetsplatsen på altanen är jättetrevlig att sitta vid. Det har varit fint väder hela veckan och förutom kontorsarbete har jag också skördat en del tobak.

De som hänger här ska få en dag till i solen och sedan tar jag in dem och lägger ut bladen platt på golvet på ett lakan.

Igår kväll gjorde jag en road-trip själv till Årjäng för att möta min vän Sabina och byta lite hibiskusar. 

Vi träffades på COOPs parkering och gick sedan och tog en pizza och pratade. Sabina är en väldigt generös kvinna med ett stort hjärta och det smittar av sig så jag blir någonting liknande jag också när vi träffas. Det var längesedan sist. Hon bor ju i Norge och gränsen har varit stängd ett tag. Nu stänger den igen till helgen och det var meningen att Sabina skulle kommit hit. Men nu fick det bli en pizza i Årjäng istället.

Hon har alltid med presenter till mig. 

Leverpastej i alla upptänkliga former och levande växter förstås. Och mesost. Några hibiskussticklingar hade hon också och hon fick tio sticklingar av mig. Och ett blombord som jag snickrat till henne. Hon har önskat sig ett sedan länge och nu hade jag tillverkat ett utan att säga det till henne. Hon blev jätteglad. Jag kom hem sent igår och stupade i säng. Bilen gick som en dröm och drar 0,5 liter milen. Men det var inte mycket till helljus. Den gamla ledrampen jag hade på den förra ska flyttas över till denna på tisdag.

Jag fick en bägarranka av henne som jag satte i en kruka här idag.

Och tre klematisplantor. Två vita och en rosalila. De vita ska få växa upp och blanda upp sitt grenverk med redan befintliga. Det ser lite snett ut när jag vinklade plantorna utåt lite för att styra dem till varsin stolpe. Jag hoppas de blir lite buskiga i nederdelen också. Som man ser på den gamla till vänster så växer den jättebra men lövverket börjar en och en halv meter ovan mark.

Felix och Albin kanske skulle komma hit senare ikväll men de får nog sköta sig själva då. Jag vill lägga mig tidigt som vanligt och läsa.

Inga kommentarer: