lördag 9 januari 2021

Appledag med Felix

Normalt har Felix ärvt mina gamla telefoner. Jag byter iPhone i jobbet vartannat år och då ges jag möjlighet att köpa ut min gamla. Det har jag alltid gjort så att Felix har fått den. Han hade en iPhone 7 Plus nu. Den köpte jag ut för två år sedan för 3 500:-. Nu var det dags för mig att byta ut min iPhone 8 Plus och då skulle det kosta 5 500:- och det tyckte jag var lite väl mycket. Det är inte så stor skillnad på den jag har nu och den han har. Han har visat intresse av att "steppa" upp rejält och han har aldrig haft en "ny" telefon. Han har alltid ärvt mina.

Och sedan har Ivar i New York ärvt Felix gamla.

En ny värstingiphone är dyr. Jag föreslog att vi skulle dela på kostnaden och betala en tredjedel var; han, jag och hans mamma och att det skulle bli hans födelsedagspresent från oss. Dessutom hade han fått ett presentkort av mig i julklapp på 1 000:- och så skulle han få 1 700:- i inbyte för sin 7 Plus på Macforum i Karlstad.

Igår ringde vi och lade undan en blå iPhone 12 med 128 Gb minne.

Imorse kom han här på cykeln och var jätteivrig att få åka till Karlstad. Vi gjorde en säkerhetskopia på innehållet i hans lur innan vi åkte. När vi gjort telefonbytet käkade vi och åkte sedan till Elgiganten i Välsviken där han köpte trådlösa hörlurar till den nya telefonen. Sedan hem för "unpacking". Han hade redan tittat på en unpackingfilm på YouTube så han visste vad som skulle finnas i kartongen.


Här sitter en lycklig son.


Sakta och metodiskt packade han upp telefonen först. Medan vi läste in innehållet till den nya telefonen, packade han upp hörlurarna och satt dem på laddning. 

Allt gick smärtfritt och han satt och gullade med telefonen medan vi tittade på längdskidorna på TV.


En ny uppgraderad version av sonen på väg hem till sin mamma.

Jag vet precis hur han känner sig med sin nya telefon.

Jag får en ny telefon i mars men jag är inte riktigt så ivrig inför det som honom. Jag kommer att få en iPhone XR men det duger åt mig. Han kommer att fnysa åt min telefon eftersom hans nya är vassare på allt.

Men det unnar jag honom verkligen.

Inga kommentarer: