lördag 1 april 2023

Vackert väder

Dagsmeja när den är som bäst. Kalla nätter, snö och soldränkta dagar. Igår bar jag in en säck U-jord i bakre hallen så den ska få tina innan den andra omskolningen av tobaken. Det är några veckor dit men jag fick feeling igår och stretade med säcken i snön. Jag börjar bli ivrig att få göra saker utomhus. Jag längtar efter att få gräva t ex. Det gör jag varje vår innan det är grävbart. Jag hörde koltrasten för första gången i år i Sverige. I Spanien håller de på hela tiden. Det är delvis det som gör att jag trivs bättre där. Naturen lever året runt där.


Jag tog några öl och satt och målade igår kväll. Här början på en teknik jag inte provat förut. Jag tänkte mig att blanda färgerna direkt på underlaget.

Sedan gjorde jag fyra matlådor med chorizorisotto till mig och Felix. 


Två var. Supergott!
Jag blev trött och gick och lade mig med Sivan och tänkte på henne. Det blir ju så när vi ligger så nära. Hon spinner och jag tänker. Det bästa jag vet är att ha näsan nerkörd i hennes lilla hjässa och samla ihop baktassarna och svansen i min vänstra hand när hon ligger på min högra arm. Det är så hon tycks trivas bäst i min närhet också.

Sivan kommer att bli ett bekymmer för mig när Felix flyttar i höst för att studera. Då har jag ingen som kan vara här med henne ibland när jag vill åka till Spanien. Undrar hur jag ska lösa det. Det är sju månader kvar tills det blir ett riktigt problem för mig. Jag har säkert kommit på någon bra lösning tills dess.

Jag tog mig en tur ut till pingskyrkans loppis på förmiddagen. Mest för att se lite folk och kanske köpa en bit vaxduk att ha som skydd på bordet när jag målar. Jag pratade med Lilleman en stund men hittade inget intressant på loppisen. Jag åkte vidare till "Fyndboa" istället. Där har jag köpt vaxduk förut och hittade en bit idag också. Jag köpte några pocketböcker också. Sedan drog jag vidare till Maxi och fyllde på mitt folkölslager. Jag köpte också en bit ryggbiff som jag ska göra råbiff av till kvällsmat. Jag kom på att jag kanske ska samla ihop saker som jag kan skicka med lastbil ner till lägenheten i Spanien. För det ändamålet köpte jag också en flyttkartong.

När jag kom hem delade jag vaxduken mitt i tu. En bit ska få följa med ner till Spanien så jag kan täcka bord och golv där också när jag sitter och kluddar. Jag vek ihop flyttkartongen och mätte dess yttermått och räknade ut volymen som blev ca 68 liter eller 0,0675 kubikmeter. Det går alltså drygt 14 flyttkartonger på en kubikmeter. Fraktföretaget begär 2 000 kr per påbörjad kubik. Det får nog bli en sändning av prylar ner i sommar. Om jag själv ska skrapa ihop en kubik eller om några av de andra Kristinehamnarna vill köpa in sig på en kubik med mig.


Jag gjorde råbiff till kvällen men malde ryggbiffen två gånger så konsistensen blev som leverpastej. Det var en miss. Det brev gott ändå men konsistensen blev något smörjig. Kapris, schalottenlök ,pepparrot, svartpeppar och flingsalt. Dijonmajonäs till. Sedan målade jag igen med TV:n på lite i bakgrunden. 


Utöver denna som jag påbörjade i går kväll startade jag upp två till. Jag tycker jag lär mig nya saker hela tiden. Jag märker också att jag börjar "känna" de olika färgerna bättre och bättre. Hur bra de täcker efter en strykning och för vilka jag behöver måla vitt först för att de inte går att måla på en mörk bakgrund.


Här är två påbörjade där man delvis känner igen mitt uttryck från tidigare alster. Jag börjar få en så stor produktion så det kan bli ett vernissage på baksidan här i vår.

Jag packade ner lite böcker som jag vill ha med mig till Spanien också i min första flyttkartong. Givet beräkningen ovan med fraktkostnader blir kostnaden ca 140 kr per flyttkartong. Det anser jag det gott och väl vara värt.

Inga kommentarer: