måndag 4 oktober 2010

Hämtade skanner och skrivare som kommit från Dustin idag. Jag har länge tänkt börja skanna in mina gamla fotografier för att kunna göra kopior om jag vill. Jag har en del gamla negativ utan papperskopior som jag kanske vill göra foton av. Sedan har jag en del väldigt fina bilder på Frank Zappa som kanske behöver spridas över världen i digital form.

Jag beställde ett lass singel som jag behöver nästa sommar när jag ska bygga ut uthuset. Jag ska gräva bort matjorden där utbygget ska vara, gjuta plintar, täcka marken med fiberduk och sedan fylla med ett lager singel. Jag beställde singel nu för att jag ska gjuta ett fundament till värmepumpen i helgen. Det går inte åt särskilt mycket till det men istället för att åka och köpa ett kärrlass med bilen så beställer jag mycket nu. Det blir ju inte för gammalt... När man beställer grus vill gärna lastbilschauffören att man anger vart man vill ha lasset tippat. Jag brukar sätta upp en skylt där det står "Tippa här". Den skylten brukar då hamna under massorna och dyka upp när man tar det sista av högen. Denna gång tänkte jag till lite.
Jag skrev "Singel" istället. Den kan ju leda till att någon åker förbi och tolkar skylten på ett annat sätt. Jag funderar på att smycka skylten med små blommor och hjärtan men då kanske chauffören undrar...

Jag och min bästa vän gick en sväng i skogen och jag hittade en massa tibast som växte efter en bäck. Jag drog upp en planta och tog med till trädgården och hoppas att den tar sig där.
Tibast blommar otroligt vacker med lila små väldoftande blommor på bar kvist innan det gröna slår ut. Bären är dock giftiga så jag får varna Felix och barnen runt omkring.

Jag fick en uttjänt elapparat av en kompis idag som jag slaktade och kunde plocka en del fina komponenter ur.

Jag kunde inte låta bli att koppla in skannern i kapellet innan jag åkte hem. Bland mina foton har jag en del bilder från ungdomen som jag har tänkt dela med mig av. Detta är ett exempel.
Vi sitter hemma hos en kompis på Kristinas väg och förfestar (antar jag). Det är jag som sitter i hörnet och dricker Pripps Export.

7 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Tibast hittade Maken precis bakom vår tomt i våras. Hittade du ett rotskott? Det exemplar som växer här verkar svårt att flytta/ta delar av, men det är precis vad vi tänkt göra. Tibast är en såndär växt som jag läst mycket om i gamla böcker men aldrig sett själv, så jag blev väldigt förtjust.

Kosmiskt från ungdomsbilden är att jag har haft precis identiska gardiner som dem som syns (såvitt jag kan se i alla fall). Inte i sån upphängning, det har aldrig varit min smak, utan bara som enkla våder. Senare blev de stolsöverdrag.

Eddie sa...

Jag vet var det finns tibastplantor man kan ta upp med rötterna. Jag är osäker på om man får det dock. En får man ta om det finns hundra.

Miss Gillette sa...

Redigerade du din kommentar, din buse? ;-) Jag kan ju säga att om du gillar rutiga brallor, så kanske det kan bli jackpot.

Beträffande uppgrävning av växter ... tja. Jag hör vad du säger.

Eddie sa...

Hann du se det?!?!?!

Miss Gillette sa...

He he ... jag ser alllllt, mwoah-hah-haaaa ...

Eddie sa...

Usch vilket otäckt monsterskratt!

Miss Gillette sa...

tränar inför helgens barnkalas, som har tema "läskigt".