tisdag 19 oktober 2010

M. R. Kyl och Värme har varit här idag också och kopplat färdigt värmepump och panna. Elektrikern kan tyvärr inte komma förrän på måndag.
Så här ser pannan ut med frontstycke monterat. Nu ska bara värmepumpen kopplas in elektriskt så bör det bli billigare värme här.
Här den nya elcentralen. Ovanför den sitter en liten dosa. Det är inomhusdelen till larmet i pumpbrunnen. Larmet går om inte pumpen pumpar undan. Till höger sitter en vit låda. Det är larmcentralen. Jag har installerat inbrottslarm och brandlarm som direkt larmar larmcentral. Det är viktigast att ha brandlarm som direkt skickar hit räddningstjänsten. Dekaler och skyltar på utsidan av huset torde göra att inbrottstjuvar väljer ett annat hus. Försöker de ändå att gå in så är det förhoppningsvis klippt för dem. Larmet är också utrustat med kameror som tar bilder på förövarna medan väktare åker hit.

Idag kom jag över 10 bananlådor. Dessa fylldes med böcker efter jobbet och 8 av dem fraktades upp till kapellet. Fler fick inte plats i bilen eftersom jag glömt plocka ur Felix bilbarnstol.
Så här staplar jag dem. Det kommer troligen att bli fem eller sex sådana här staplar med sju lådor i varje. Bananlådorna ska täckas in i plast sedan för att inte damm ska leta sig in bland böcker och cd-skivor.

Jan från skogen kom och hälsade på ikväll. Det var längesedan senast och idag hade han med en mycket välkommen present.
Han hade kommit över en massa skruvar och muttrar av olika form och dimension. Sådant är ovärderligt när vi bygger elektronik. Det är så underbart med människor som tänker på en och gör saker för att underlätta för en helt utan att man efterfrågar det. Tänk om alla människor gjorde vad de kunde för att underlätta för varann. Vilken enkel värld detta då skulle vara att leva i. Jan följer bloggen och är elektronikkunnig. Han tycker det är roligt att följa Jörgens (och mina) experiment. Särskilt roligt tycker han att det är att vi uteslutande arbetar med den gamla tekniken som elektronrör innebär.

Imorgon ska jag hämta Felix igen. Då ska vi gå på hans rytmikkurs och sedan åka hem och packa. Torsdag morgon åker vi till Skavsta och sedan Paris. Jag kommer inte att kunna blogga med bilder från Paris så det kommer att bli en liten bloggpaus på fyra dygn. Parisinlägg kommer att göras först på söndag kväll om jag orkar när vi kommit hem.

5 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Ha det superfint i Paris!

Miss Gillette sa...

Förresten du som gillar Dag Vad, kolla dagens postning på den här sjukt roliga och bra bloggen:

http://loureeditweed.blogspot.com/2010/10/stig-vig-i-inbordeskrig.html

Eddie sa...

Det ska vi, Miss Gillette!

Stig Vig såg otäck ut på bilden. Inte alls så gemytlig som han är i verkligheten. Lite lik Sylvester Stallone också.

Miss Gillette sa...

Ja -- det är det som är grejen med fotomontagen på Lou Reed i tweed: att skapa komik med kontraster. En del av bilderna är väl inte så himlastormande, men vissa är så bra så man bara baxnar av fröjd.

Eddie sa...

Vissa var jäkligt bra!