lördag 26 februari 2011

Felix hade kompisen Albin här i förmiddags. Jag var nere och bröt bort gammalt golv där jag snart ska lägga nytt. Jag ska också lägga golvvämeslingor i detta utrymme. Något jag inte gjort tidigare. Jag bröt bort det jag kunde men nu behöver jag låna snickarens tigersåg för att komma vidare. Jag måste palla upp trappan också. Jag ska ta bort golv och bjälkar så trappan kommer att bli hängandes i luften ett tag.
Här håller jag på nu. Jag står inne i elektronikverkstaden (blivande kök) och tar denna bild. Det första rummet som syns är det gamla köket. Till höger står en vedspis och en vedpanna. De ska få vara kvar. Längre in till höger ska jag bygga skafferi. Till vänster i det gamla köket ska jag sätta upp en vägg och bygga ett litet gästrum. Rummet längst bort i bild avslutas med en ytterdörr mot trädgården. Under dörren är det bara isolering nu och det är där katterna kan ta sig ut i trädgården. Det rummet ska bli hall. Till höger längst bort i det rummet går man in till apparatrummet. Till vänster går trappan upp till övervåningen och under trappan kommer det att bli ett litet kapprum.
Här är det som ska bli kapprum.
Så här ser golvet ut nu.

Jag har varit i lägenheten och tvättat en tvätt. Därefter kopplade jag bort tvättmaskin och tumlare från elnätet. De ska flyttas till kapellet snart och det ska bli underbart att kunna tvätta här på plats.

Ser fram emot kärt besök här ikväll.

2 kommentarer:

Skapande Hem sa...

Hej!
Du verkar vara en helfestlig kille med ett genuint och värdefullt djup...jag gillar din blogg!
Jag ser att vi gått igenom liknande golv och under golv-prosesser.
Känner att jag skulle vilja placera mig i kategori 2...bland de som du är omtyckt av.
Kram Lena W

Eddie sa...

Tack så mycket för de fina orden.

Jag ska kolla dina projekt mera noggrant senare. Jag gillade din trevliga dokumentation av dina projekt.

Kram Eddie!