tisdag 1 februari 2011

Sitter och gör en nyinstallation av Windows XP på min stationära PC som ska gå vidare till en annan användare. Det är en lång process med mycket väntan. Under tiden lyssnar jag på Santana och väntar på att "Bygglov" ska börja på 4:an. Det händer otroligt lite dessa dagar och jag får anstränga mig för att få ihop något till bloggen. Skrev på köpavtal med lägenhetsköparen idag i alla fall och det är väl det som hänt.

Jag ansökte om att vara med i Bygglov en gång men fick inget svar. Jag tänkte att de skulle tycka det var intressant att visa hur man bygger ett sovloft i en prediksal. Man skulle beskriva sig själv och sin familj lite. Man skulle också skicka med bilder på omgivningen. Jag är väl inte nog intressant och min omgivning är väl inte nog idyllisk för att det ska bli bra TV. Jag minns att jag var kluven till att ansöka. Visst vore det skönt att få det hela gjort men det skulle också kännas väldigt oroligt att släppa det projektet till teamet som tar sig fria händer. Tänk om det inte alls skulle bli som jag ville ha det. Risken kanske är liten. De förhör sig nog ordentligt om hur man har tänkt sig. Det vore ju katastrof om det blev en stil på det hela som inte alls är ens egen.

Ibland skulle jag vilja att vi var två om detta kapellprojekt. Ibland känns det tungt att vara den enda som det kommer an på om något blir gjort eller inte. Ofta är det en fördel att vara ensam förstås. Speciellt när det gäller att välja tapeter och andra saker man kan ha delade meningar om.

Det ska inte dröja nu innan det blir långkok i trädgården igen. Jag är jättesugen på att tända under grytan och bjuda in till gulasch. Ni som varit här och provsmakat vet hur gott det kan smaka. Det största problemet just nu är sittplatser för gästerna. Tyvärr finns ingenstans att sitta inomhus. Trädgårdsmöblerna står fortfarande under snö på baksidan men ingenting är väl omöjligt. Jag kan skotta en plats dit jag kan flytta dem och en annan liten plats där jag kan elda. Jag ska höra med Jörgen om han har lust att hjälpa mig till helgen om vädret blir bra. I så fall blir det musik från vevgrammofonen till maten också.

5 kommentarer:

Madame Morell sa...

Tjena. Har också ansökt en gång till"Bygglov" men de var inte intresserade. Vi här i familjen var sugna på att köpa gamla badhuset på Fabriksgatan - och då hade det ju passat fint med en rejäl hjälp-insats. Nu är vi glada att vi inte gjorde det eftersom huset tydligen har spruckit mitt itu. Tack för kommentar till mig!!
Jessika

Lars G sa...

Skulle gärna sett ditt kapell i Bygglov!

Anonym sa...

Tyvärr är nog den krassa sanningen om Bygglovs avslag på de ansökningarna ni tar upp här inte beroende på ointresse för era spännande projekt, utan mer på att de ju faktiskt redan varit i kommunen och hjälpt en husägare (tyvärr ett "vanligt" hus den gången)- de vill såklart visa olika delar av Sverige....

Men allteftersom tiden går så kan det kanske gå att locka hit dem igen om det kommer in upprepade ansökningar, varför inte göra en säsong med lite annorlunda byggen.

Om det är tillräckligt många med sånt som söker så kanske det kan bli av?

Eddie sa...

Kanske ska söka igen och hoppas komma med i andra sverigerundan. Det börjar väl bli dags för en sådan.

Lars G sa...

Tyvärr är det nog så, att programmakarna ser krasst ekonomiskt på vilka objekt som väljs med tanke på sponsring, produktplacering o.dyl.
Den tiden är nog förbi, då man kunde göra TV-produktioner, där innehållet var det väsentliga.