torsdag 10 februari 2011

Felix och jag åkte till hans kusin Victor direkt efter jobbet/skolan. Victor hade bjudit in Felix att bygga med hans gamla Lego. Han bjöd oss på pannkakor också. Jag tror inte att Felix någonsin glömmer denna kväll. Han har fått bygga med Star Wars-byggsatser som han endast sett på bild. Han var helt lyrisk när han fick hålla i Jar-Jar Binks och Darth Maul som legofigurer. En underbar kväll som kommer att upprepas. Det finns mycket mer kvar att bygga ihop hos Victor.

När vi kom hem fick vi parkera på Filipstadsvägen. Det hade kommit ca 40 cm snö som vackert avgränsades mot vägen av en nästan dubbelt så djup plogkant. Det var bara att pulsa in i kapellet. Felix skötte kvällsbestyren själv och gick till sängs medan jag vände direkt och gick ut och skottade. Plogkanten tog nästan knäcken på mig och jag orkade bara skotta in en billängd på gården innan jag gav upp för dagen.

7 kommentarer:

Miss Gillette sa...

De där kanterna är verkligen vedervärdiga. Hos oss kommer tre olika aktörer och skottar och alla lämnar varsin kant. Det är som om ingen av dem ansvarar för hur det ser ut trots att det inte ens är på vår eller grannens mark, kanterna hamnar ute på kommunens eller järnverkets mark. Det kan ta timmar innan sista gubben kommer och förbarmar sig och tar bort eländet. Man är ju slö också och satsar hellre med bilen än att ställa sig och skotta. Inte helt skonsamt mot fordonet alla gånger.

Meeen det är ju den typen av vardagsmotion som är den bästa, visar alla möjliga studier och undersökningar. *gilla läget gilla läget gilla läget*

Anonym sa...

Ja fy sjutton för denna snö. Känner mig helt slut i ryggen efter att ha skottat snö i flera timmar idag och det snöar lite fortfarande så det blir väl repris imorgon.
Britt-Louise

Eddie sa...

Gilla läget är det värsta uttryck jag vet...

Jag får tendenser till ljumskbrock av de här jävla plogkanterna. Måtte det bli tö snart (åtminstone på Filipstadsvägen 22 i Kristinehamn). Jag vet ju att du vill ha snön kvar ett tag till.

Miss Gillette sa...

eddie: Nej, finge jag välja skulle jag aldrig ha det vintrigare än oktober. Men eftersom jag vet att vintern faktiskt inte tar slut än, hur mycket vi alla än önskar det, så har jag hellre snö än isgata med grus och lort och hundskit.

Jag kan hålla med om att gilla läget är rätt irriterande som uttryck betraktat, men jag har ju märkt att innebörden av det är nåt som jag har hjälp av (eftersom jag lätt hemfaller åt neggpepp och allmän misantropi). Så jag bejakar det allt jag orkar!

Eddie sa...

På min väg från bilen (Coop-parkeringen) till jobbet har jag en minerad väg att gå. Någon hundägare har detta som rastplats för sin hund. Av korvarna att döma är det en stor hund och det ligger högar överallt. All skit har samma färg och konsistens så jag liksom förstår att det är samma hund som lagt dem. När det är barmark kan jag gå i zick-zack mellan dessa men när det är nysnö är det som att röra sig över ett minfält. Här och där ser jag hur någon oskyldig fotgängare gått på en mina.

Om det inte vore för den minerade gångvägen vore det verkligen bättre med trampad snö som knirkar under skorna än is och diverse dret. Idag var det guschelov plogat så det var ofarligt att gå där.

Miss Gillette sa...

Hundägare som inte tar upp hundbajs ska inte ha hund. Läste att nån i Karlstad hade lackat ur definitivt och preppat hundskiten med choklad. Hundarna nosar ju gärna i andra hundars korvar och hittar de choklad så äter de upp den. Men de tål inte theobrominet i chokladen utan blir fruktansvärt sjuka.

Jag förstår verkligen den som lagt ut chokladen, men tyvärr kan man ju inte vara säker på att det är de dåliga hundägarnas hundar som drabbas. Och förresten är det ju inte _hundarnas_ fel heller. Den som ilsknat till borde ge förgiftad choklad till äckelhundägarna istället.

Här i Byn vet man ju precis vilka hundars skit som ligger kvar. Det är några få ägare som är slappa och hänsynslösa. (Undrar om de inte fattar det, att alla vet vilka de är. Eller de bryr sig väl inte förstås.) Men när man vet vilka de är har man ju goda möjligheter till hämnd: man kan samla ihop ett antal av deras egna korvar och slänga in det i deras trädgårdar, eller lägga det på motorhuven på deras bilar och sådär. (Nej, jag har inte gjort det faktiskt. Inte än.)

Eddie sa...

En hämnd vore väldigt skön!