tisdag 15 februari 2011

Idag fastnade jag vid hyllan för blomsterfröer en lång stund inne på Coop. Det satte igång ett underbart dagdrömmeri med hopp om vår. Det är så mycket jag vill göra vid mitt kapell. Ha vackra rabatter, kanske ett stenparti, fruktträd, grusgångar, kaffegrotta, jordkällare, grönsaker och en örtträdgård. Men det är långt dit. Mycket långt tyvärr. Lite småfläckar på tomten ska jag i alla fall börja smycka i vår. Det går helt enkelt inte att låta bli. Idag gick jag ifrån Coop med en påse frö till fingerborgsblomma. Jag verkligen älskar sådana. Jag köpte libbsticka också och ett litet miniväxthus. Libbsticka vill jag ha att smaksätta örtsalt med. Ska ge mig på att försöka göra eget örtsalt. Det finns lite recept på nätet har jag sett. Jag kommer att behöva fler kryddväxter till det och det ska jag förse mig med fröer till. En frökatalog/trädgårdstidning slank med i korgen på Coop också.

Matfestivalen jag skrev om igår beskrivs här. Lena delade länken med mig på Facebook efter att jag skrivit mitt inlägg i bloggen igår.

Lyssnar på Mike Bloomfields smäktande chicagogitarr och livsnjuter denna kväll. Tänker mycket just nu. Jag har dagdrömmar och hopp om framtiden. Min framtid just nu är spännande och det är svårt att låta bli att drömma om den. Det finns förutsättningar för att denna våren ska bli en av de bättre.

8 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Har en del perenner som går att dela och dela med sig av ifall du är intresserad. Men det får vi diskutera längre fram.

Kaffegrotta! Ett måste, det hör man ju! Vad är det?

Eddie sa...

Jag tar gärna emot delade perenner. En kaffegrotta är en uteplats, gärna i en slänt, där man grävt ur och ramat in själva uteplatsen med stora stenar. Mellan de stora stenarna fyller man ut med jord och planterar blomster av alla de slag. Man gör ett slätt golv av någon sort, kanske chiffer och sedan ställer man en möbelgrupp däri. När vårsolen lyser på de stora stenarna blir de varma och strålar ut av sin värme på sällskapet som sitter i kaffegrottan. Man sitter ju lite vindskyddat i en sådan också.

Googla på kaffegrotta så hittar du säkert några bilder.

Madame Morell sa...

Grattis till en spännande framtid! Själv känner jag mig som en guldfisk som hoppat ur skålen. Men det är ju alltid spännande med fröer och odlingar. Piggar upp liksom.
Jessika

Eddie sa...

Det är underbart att ha något att se fram emot och det är väl det livet går ut på lite. Bara det inte blir så man klarar att leva i nuet för det måste man ju framförallt klara av. Det är ju ännu viktigare.

Men det finns människor på denna jord som anser att de inte har något att se fram emot.De mår oftast inte så bra.

Miss Gillette sa...

Kaffegrotta ser fint ut. Tyvärr har jag ingen lämplig slänt på tomten. Din sluttar nog lite brantare tror jag, skulle säkert kunna funka.

Eddie sa...

Man kanske kan bygga en kulle på gården. I den kunde man inrymma jordkällare i ena änden och kaffegrotta i den andra.

Görel sa...

Det finns flera frökataloger på nätet också som man kan sitta och kolla på. En favorit är Impecta. Annars finns alltid fröer.nu där man kan beställa från den engelska fröfirman Thompson och Morgan också.

Eddie sa...

Det ska jag absolut kolla, Görel!