tisdag 8 februari 2011

Har varit i Karlstad hela dagen på "Bemötandekurs". Jätteintressant och leder till eftertanke. Många hjärtliga och igenkännande skratt har framkallats idag. Det blir fortsättning imorgon.

Ikväll har Sterner varit här med en del prylar som kanske kan räddas från soptippen. Vi får se vad Jörgen säger. Han hade även med sig sin hemmagjorda "cigarrlådegitarr".
Det lät jätterått när han slidade på den trots att han bara hade en liten batteridriven förstärkare med sig.
Här lite detaljbilder.
Stämskruvar i form av vanliga vingmuttrar (i mässing dock).
Inläggningar i greppbrädan utgörs av tändhattar till patroner.
Stall och infästning av strängar. Stallet är ett mässinghandtag och infästningen ett gångjärn. Lägg märke till hur Sterner, i sin iver, stansat in sista R:et i "Sterner" på sniskan... Kontroller gjorda av fingerborgar.
Utgång av en gammal bricka han hittat här i kapellet.
Närbild på resonanslåda som tilltalar mig särskilt bra. En liten motsägelse om man tittar på inläggen i greppbrädan, dock...
Resonanslådan i sin helhet.
En underbar skapelse som tagit ca 20 arbetstimmar att genomföra.
Pick-upen är en trådlindad liten historia köpt på E-bay från USA.

Grann-pöjken, två hus ner på Filipstadsvägen, har varit här med en sånganläggning som behöver lite service också. Det kommer att ordnas här i vår elektronikverkstad.

4 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Men hur häftigt kan det bli! Fingerfärdigt, fiffigt och finurligt. Jag gillar verkligen det där med att återanvända gammalt mög. Do redo är tidens melodi!

Eddie sa...

Visst känns det bra! Det ska bli roligt att höra den här gitarren i sitt rätta sammanhang, d v s som del i ett bluesband.

Anonym sa...

Åhh... Nu måste jag försvara inläggen med tändhattar ;) Det var ett mycket vackert hantverk och om din vän behöver fler tändhattar så ordnar vi det. Det vore en ära att få en "patron" i ett instrument=D Och du behöver inte koppla tändhatten som en motsats till peacemärket. Tändhatten gör även att vissa människor som inte gillar lagidrotter kan utöva en sport som t.ex.. skytte! =D och idrott är något som för samman människor och är motsatsen till krig. Därför är det vackert med tändhattar i instrument! =D

Mvh lindas

Eddie sa...

Du har givetvis rätt Lindas! Det tänkte jag ju inte på.