tisdag 13 april 2021

2021

Jag lade ner min genomläsning av mammas dagböcker. Jag blev så ledsen när jag insåg att min mammas intresse för mig var ännu mindre än jag trott. Fr o m april 1965 var jag mycket ute och gick med min morfar enligt dagboken. Det lilla jag minns av min morfar (han dog 1971) var att han och jag alltid var ute och gick i skogen. Vi täljde och byggde bl a en bänk i en skog. Vi var i skogen varje dag han och jag på somrarna som jag minns det. Det är det jag fått mitt naturintresse ifrån också. 

Mamma började ränna på stan och på båtarna igen sommaren 1965. Innan jag slutade läsa hennes dagböcker hände något otäckt med henne varje helg. Till slut fasade jag för att det skulle bli helg i dagboken. Jag vet att mormor också var jätteorolig för henne när hon var ute. Det blev varje helg fr o m sommaren 1965 utom då hon hade mens för då tyckte hon inte det var någon idé.

Jag är inte så säker på att jag någonsin kommer att läsa de där första åren.

Hon och jag flyttade till egen lägenhet 1971. Då var hon inte alls ute på samma sätt och då var hon ju också tvungen att vara hemma med mig. Hon hade någon enstaka karl efter det bara. Men takterna satt i. När hon hamnade på demensboendet Tapiren här i stan skulle hon ta med de andra tanterna till hamnen minsann. Det kom hon tydligen ihåg i alla fall.

Jag vill tacka för de fina tankarna jag fått från er på FB och via privata meddelanden. Det är klart att sådant värmer ändå även om jag inte vill att någon ska tycka synd om mig. Det gick ju ganska bra för mig ändå tillslut. Jag har också fått kontakt med vänner som har haft liknande uppväxt.

Men nu är nu. Det var jobbigt ett par dagar men nu lägger jag detta bakom mig.

Idag var jag till Karlstad och hämtade min elcykel. Jag tog också en premiärtur här ikväll med kärra och allt. Det var en trevlig tur och jag tillryggalade hela 9,2 km. Jag experimenterade lite med växlarna och hur mycket "assistans" av elmotorn jag utnyttjade.


Jag tror detta kan bli jätteroligt och när jag nu sitter här känns det att jag har rört på mig faktiskt.

Jag fick brev från tullen i Stockholm idag också. Mina sista två målningar som jag väntar på från Cal Schenkel i USA har legat i tullen i Stockholm. Jag fick också betala 118:- för att de skulle skicka mig målningarna. Jag betalade direkt med Swish och om jag har tur gick paketet från Stockholm redan idag.

1 kommentar:

Cre8iv sa...

Najs hoj!!! Skitsnygg!! Nu får Kristinehamnarna se upp för Eddie och Svarta Faran!!! 🚲😄