måndag 19 april 2021

Träningsvärk

Jag känner av i låren att jag börjat cykla. Det var mina 16 km i fredags som satte sina spår. Idag cyklade jag till Maxi och köpte mjölk. Jag kunde cykla i bara skjorta i det vackra vädret.

Alla småplantor av tobaken jag skolade om igår ser ut att ha klarat sig. Annars händer inte mycket nu. Jag har tyvärr kommit ifrån googlandet på Spanien lite. Igår satte jag mig en stund och googlade på reptiler i Spanien. Det vore roligt att se, framförallt ödlor, på plats. Jag vill se en geckoödla. Lika mycket som jag vill plocka kapris av en buske på en bergssluttning. 

Det är så otroligt mycket jag vill se. Mycket som jag inte ens nu vet att jag vill se. Jag har beställt en bok om fåglar i Spanien i alla fall. Jag är nere i gatunivå och går i Torrevieja för att bekanta mig lite med omgivningarna. Särskilt runt lägenheten där jag ska bo. Jag ser bara en massa bostäder överallt. Kollar in restauranger och andra verksamheter i gatuplanet. Sedan är det bostäder ovanför. Det jag har sett hittills är ganska fult faktiskt. Slitet, lortigt, 70-talsstämning och grafitti. Jag har nog inte hittat några guldkorn ännu men jag är övertygad om att jag kommer att göra det.

Jag har faktiskt inte varit nere till stränderna än. Jag räknar inte med att komma särskilt nära heller och förresten är det väl inte så mycket att se heller. En sandstrand, vatten och himmel. Det har jag sett förr.

Något jag heller inte sett är gammal bebyggelse. Allt verkar vara från senare delen av 1900-talet. Finns det ingen "gamla stan" i Torrevieja? Är staden endast etablerad med tanke på turister? Jag behöver ta reda på detta för min egen skull. Det enda jag vet är att man utvinner salt ur saltvattensjöarna vid staden. Det här duger inte! Jag behöver verkligen läsa på! Det är bara det att när jag vill "läsa på" någonting vill jag göra det ur en bok. Någon sådan bok har jag tyvärr inte hittat.

På svenska Wikipedia finns inget av värde att läsa. På engelska Wikipedia är det något bättre.

Inga kommentarer: