söndag 18 april 2021

Garant kaviar original - recension och en annorlunda helg

Jag har haft en annorlunda helg. Inte alls som jag trodde att den skulle bli. Jag är inte van att helgerna utvecklar sig åt något håll som jag inte förväntar mig. Jag vet inte när det hände senast faktiskt. När jag arbetat klart i fredags öppnade jag en iskall öl och såg framför mig hur jag skulle sitta på altanen och lyssna på rödvingetrasten hela kvällen. Tidigare på dagen hade jag också hört den första sädesärlan och jag hade tagit en rejäl lunchcykeltur på 14,8 km. Österviks kapell och tillbaka för att titta på blåsippor och tibast.


När eftermiddagen började gå över till kväll satt jag på altanen i solen och njöt. Jag gick in en sväng och grejade när en bil körde in på gården. En dieselbil så jag var helt säker på att det var snickaren som tittade in. När jag kom ut på altanen stod det en husbil där.

Det var en ny bekantskap som jag bara skrivit med hittills men plötsligt kunde vi prata. Hon hade köpt med räkor t o m och vi satt och åt räkor och pratade på altanen. Jag gjorde en aioli också och avbröt öldrickandet. Hon hade med två sorters kaviar som jag inte testat ännu och torskrom på burk. Vi pratade några timmar innan jag gick in och la mig. Hon använde kapellbaksidan som ställplats för natten. Den bästa i hela Värmland ansåg hon.

Jag vaknade kl 7 på lördagsmorgonen och kröp i blåkläderna. Jag hade lovat att hjälpa snickaren med hans tak ute i Ölme. Jag knackade på till husbilen och vi drack kaffe på uthustrappan innan jag for till Ölme. Kl 9 åkte jag och snickaren var redan igång när jag kom. Vi jobbade ett par timmar innan jag åkte därifrån. Jag behövde vara ensam och de skulle grilla och äta lunch med ytterligare en familj och det ville jag inte vara med på. Jag behövde verkligen vara ensam.

När jag kom hem satte jag mig i solen och blundade och njöt av fåglarna. Så där mitt på dagen tystnar de lite. När dagen gryr är det hundratals fåglar som sitter och sjunger men mitt på dagen tystnar de. På kvällen börjar de igen.


Jag satte upp en tillfällig arbetsplats inne i växthuset för att omskola min tobak för första gången. Jag hade misslyckats med min sådd så jag fick småplantor av en kompis. Det var tur det. Annars hade odlingsäsongen 2021 kunnat bli misslyckad. Nästa år ska jag så överdrivet mycket fröer på lite olika sätt så jag inte står utan igen.

Drygt 100 plantor blev det. Det var varmt och skönt inne i växthuset och då och då fick jag besök av stora tunga humlor som vaknat till liv. Jag är sent ute med tobaken i år. Till skillnad mot förra året då jag var alldeles för tidig.

Sedan fick jag då sitta på altanen och lyssna på rödvingetrasten och dricka kalla öl. Jag fick ta min fredagskväll på lördagen istället.

Jag testade också en ny kaviar i helgen. 

Garants original från Willys. En medioker dussinkaviar som ändå duger som brukskaviar.

Söndagen ser också ut att bli fin. Jag vaknade kl 7 och gick upp och drack kaffe. Jag kanske åker ut till snickaren igen idag om han behöver hjälp. Jag har inte bestämt mig än.

Inga kommentarer: