lördag 3 april 2021

All ved inne

Idag tog jag en tur upp och hämtade sista vedlasset.


Ready for take-off!

Det var så trevligt att stå där och lasta i vårsolen så jag kände att jag inte ville att det skulle ta slut. Sakta, sakta lastade jag i lugn och ro. När jag kom hem lossade jag i samma makliga takt.


Så här mycket ved har jag aldrig haft. Nu är vedskjulet helt fullt. En vacker bild. Men jag hoppas ju att jag inte gör över med så mycket ved i framtiden. Jag skulle hellre vara i Spanien under eldningssäsongen. Det kanske blir så också. Jag undrar hur Karlstads kommun tänker om att jag ska få jobba i Spanien. Tänk om de visar sig att vara så storsinta.

Jag grävde upp resten av tobaksrötterna och lastade kärran full.


Sedan täckte jag hela tobakslandet med presenningar. 


Jag tänkte att jag skulle mörklägga lite så det inte börjar växa en massa ogräs innan jag får ut tobaken i slutet av maj.

Jag ryckte lite i röjsågen idag också men den startade inte. Jag ska lämna in den på service till veckan tänkte jag. Sedan åkte jag ut till snickaren i Ölme och tittade på de projekt han har. Han ska sätta upp staket runt tomten för att avgränsa lite mot gatan. Vi diskuterade lite olika lösningar.

Det kommer att bli ett ganska lågt brädstaket med glipor i ohyvlat rödmålat virke. Jag lär hjälpa honom med det en del och det ser jag fram emot. Det är trevligt att vara två och jobba lite ute i sakta mak. Jag har ju nästan inget utomhusprojekt här i kapellet så då får man försöka vara med på annat håll. Jag hoppas min elcykel kommer snart så jag kan cykla ut till honom med min lilla cykelkärra bakefter.

Väl hemma tog jag en öl i kvällssolen på altanen. Han som köpt min tandemcykel var här och hämtade den ikväll också så nu blev det bättre plats i uthuset där den hängde. Jag har mer saker jag borde sälja. Vi får se om jag orkar krångla med det i sommar kanske.

Sivan har inte kommit upp i sängen något mer heller. Lite synd kan jag faktiskt tycka. Det var mysigt att ha henne där och ligga och samla krafter tillsammans inför nästkommande dag.

Inga kommentarer: