söndag 25 augusti 2024

Just bring it!

Vaknade klockan 7. Jag låg kvar i sängen och lyssnade på regnet till klockan åtta och tänkte. Jag försökte tänka kritiskt. Det är nämligen det den första delkursen i filosofi handlar om. Jag började läsa läroboken igår kväll. Det är en rejält brant inlärningskurva måste jag säga. Att plötsligt börja studera och dessutom på engelska. Det är många engelska specialbegrepp som jag aldrig tidigare stött på. Det första jag måste komma på är hur jag ska närma mig boken. Det är inte alltid bara att slå upp och översätta ett begrepp. Man måste också "förstå" det och det kommer att ta sin lilla tid. Men det är bara att börja och jag vet att jag kommer att komma in i det till slut.

Igår tog jag en sväng ut till Pingstkyrkans loppis ute på Marieberg. Jag köpte boken "Sofies värld". En ungdomsroman om filosofi kan man nog säga. Jag har köpt den en gång förut och börjat läsa den men hade svårt för tonen i den. Den är skriven för att vända sig till vilsna tonåringar och jag har inte orkat med den tonen förut. Nu gick det bättre när jag började läsa den igen. Jag tror den ger en lättsam start på ett otroligt komplicerat ämne.

Jag blev så illa trött under dagen så jag tog en tur till Maxi för att få lite energi. Jag satt en stund och folkbadade. Sedan köpte jag vaniljglass. 


Igår natt gick jag plötsligt upp spritt naken och lade in russin i rom. Jag fick för mig att jag skulle göra rom-russinglass idag. Det verkar inte gå att köpa sådan längre.


Vecka 35 - Bring it on!

Inga kommentarer: