söndag 9 januari 2011

Äntligen har jag lyckas förmå den här gamla gubbkroppen att utföra lite nyttigt arbete. Idag har jag fått dit de sista klinkerplattorna i apparatrummet. Imorgon ska jag foga det sista och våttorka hela utrymmet. Därefter kan jag frakta hit tvättmaskin och tumlare.

Felix har varit med kompisen Nils idag. Först hemma hos Nils och sedan några timmar här i kapellet. Det har varit svårt väglag här i Kristinehamn idag. Tre olika väglag har kunnat identifieras; barmark - endast på stora vägar så som E18, is - mindre landsvägar och huvudleder så som Filipstadsvägen där kapellet ligger och snömodd - kvartersgator där risken varit stor att köra fast i detta snömos. Jag skjutsade Felix till Nils imorse och fick välja alternativa vägar för att komma så nära Nils adress som möjligt. Det fanns inte en chans att komma ända fram till huset utan att riskera att fastna i snömodd. När jag skjutsat honom åkte jag hem och svidade om till arbetskläder och började med att slipa ner spacklet på hans gitarr. Sedan fixade jag klinkerplattorna. Igår när jag förberedde pysslet tyckte jag att jag bar mig klumpigt och ovant åt. Jag var liksom i vägen för mig själv hela tiden. Idag kändes kroppen mera rationell och smart. Snickaren kom på besök och vi satt och samtalade en stund. Nu, ikväll, satt vi och tittade på TV innan Felix kröp till kojs. Jag äter oliver direkt ur burken och nu steker jag två isterband till kvällsmat. Jag ska prova Lammhults isterband denna gång. Isterband är ett kapitel för sig. Det är svårt att hitta de perfekta. En del kan vara för lite syrliga och andra kan smaka för mycket kryddpeppar. Det ska bli mycket spännande att smaka Lammhults version.

7 kommentarer:

Lars G sa...

Eftersom jag är smålänning, är isterband ett kapitel för sig. De tillverkare jag efter mycket spanande och provsmakande funnit bäst är följande:
Hugos Chark; tillverkas i närheten av Gränna.
Vaggeryds isterband från Vaggeryds Chark.
Delikatessgrabbarnas, som endast säljs på marknader, men du kan se på deras hemsida:

http://www.delikatessgrabbarna.se/

var och när de besöker marknaderna.

Eddie sa...

Min bästa väninna är från Eksjö. Jag får låta henne köpa de nämnda märkena för provsmakning om jag inte finner dem här.

Lammhults hade rätt syrlighet för min gom men det var något annat som fattades i dem. Kanske köttsmaken. Det fanns inte ett spår av kryddpeppar i dem heller men jag vet inte om jag tycker det var bra eller dåligt. Lammhults kommer troligen inte bli en favorit men de går an tack vare syran.

Eddie sa...

Delikatessgrabbarna verkar röra sig i Småland och söderut. 2011-års program ligger ännu inte inne man jag får bevaka lite där under året.

Miss Gillette sa...

Applåd för att du gjorde klart det sista. Många gånger är man himla energisk och jobbar och fixar och donar och grejar, men sen när det bara är en och annan list kvar så har ångan liksom gått ur en och så blir det aldrig gjort, fast det är en sån skitsak jämfört med allt man gjort dittills. Nån invecklad psykologi inblandad där, kan man tro.

Eddie sa...

Ja du har rätt Miss Gillette. Ångan har gått ur mig just nu och glöden har släckts. Det är övergående som tur är och jag väntar förstås på gnistan som ska tända glöden igen. Det är svårt att åstadkomma gnista själv verkar det som. Den måste på något underligt sätt komma utifrån.

Miss Gillette sa...

Tja du. Gnista utifrån kan vara bra men enligt min erfarenhet kan det börja spraka inifrån också. Rätt vad det är mår man superduper och orkar vad som helst.

Själv tycker jag det är ett förbannat träl med tillfällig tö --> en massa is som inte alls är tillfällig, för nu är det en massa snö som inte går att använda till nånting och inte lär den ju smälta bort i första taget heller. (Synd att inte klaga ... ;-)) Men man får väl hacka i sig det med.

Har du inget ärende hitut nån dag? Om jag vet att du kommer och fikar kan jag baka nåt till kaffet.

Eddie sa...

Men för att det ska börja spraka inuti måste det nog till något glädjande utifrån. Det är väl det det är brist på här och nu för min del.

Har inga planer/ärenden vad gäller Björneborg för närvarande man kan ju planera framtiden så att Björneborg får en liten plats där.