torsdag 27 januari 2011

Äntligen tillbaka i soffan. Felix sover sött i sin säng och katterna jagar varandra fram och tillbaka över golvet.

Jag har varit i Tokholm i dagarna tre. Det har varit kallt och bedrövligt där som här. Kursen jag gått har varit bra. Stundtals t o m mycket bra. Både igår och idag har jag ändå kunnat stå mot en solbelyst vägg utmed Hornsgatan och njutit lite.

Jag har köpt en mikrofon som jag tänkt använda för att spela in miljöljud i New York. Hur låter det utanför Chelsea hotel, i Central Park o s v. Jag ska göra några provinspelningar här i Kristinehamn först. Hur låter en kväll i kapellet när katterna jagar varandra, från trappan där jag sitter på min stol och vinkar till förbipasserande? Antagligen är ingen intresserad av det man jag ska börja samla lite ljudminnen har jag tänkt. Några tänker jag försöka lägga ut på bloggen.

Igår kväll var jag hemma hos SvenS på Lidingö. Han visade mig runt i sitt fantastiska hus, bjöd på sushi och presenterade några intressanta artister för mig via sin hemmabioanläggning. Det var ett trevligt möte!
Här är hans förstärkeri. Sådant som jag tycker om att titta och lyssna på.
Rauna Crescendo från Bo Hansson i Karlskoga. Gjorda i betong förstås och låter fantastiskt!

Hit kan jag gärna åka och hälsa på en annan gång när jag är i Tokholm och har en ensam kväll.

5 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Å, vad kul att du spelar in ljud! Få se om du hittar den nutida motsvarigheten till Lars Westmans svischande nylonstrumpeben ... :-)

Eddie sa...

Svischande nylonstrumpeben är något jag jättegärna skulle vilja ha en inspelning av. Det är ju helt underbart!

Miss Gillette sa...

Jag har det ju på skiva, så antingen kan du få höra när vi ses eller så kan jag rippa och slanga över till dig (när vi får bredband nån j-a gång). Finns många fascinerande ljud på den där plattan, som nr 24: fabriksvisslor. På den tiden tyckte man nog mest att det var störigt, men idag skulle jag kunna ge mycket för att få höra det "lura" från järnverket. (Det lurade på morgonen, när middagsrasten började och slutade och så på eftermiddagen, när dagskiftet slutade.) Ett av de ljud som för mig förkroppsligar trygghet. Hm. Skulle jag kunna blogga om kanske. Nån gång.

Madame Morell sa...

Sådär, nu har jag läst om kampen mot hussvamp, om klassåterträff förfest och om grodlår. Jag har följt dig då du haft tankar om huruvida kyrkan dömer kortspel och onani. Har sett fina bilder på rädisor. Hittade din blogg idag och kommer med glädje fortsätta följa din renovering.
Häls. Jessika

Eddie sa...

Roligt att du hittat hit MadameMorell!

Hoppas du får fortsatt glädje av att följa bloggen. Jag skriver inte så mycket tänkvärt just nu denna mörka och dystra årstid men det blir bättre framåt våren. Det händer ju inte så mycket heller men just i kväll ska jag på lokal och avnjuta lite blues.