söndag 23 januari 2011

Felix och jag vaknade utvilade igår morse och inledde dagen med lite umgänge, tv-spel och frukost. En vanlig morgon helt enkelt. Sedan åkte vi till pingstkyrkans loppis på Marieberg. Jag ville se om jag kunde hitta några trevliga stenkakor till min vevgrammofon. Några sådana fanns dock inte att uppbringa men jag fick med mig en LP-skiva med Nationalteatern hem. Jag har också spanat in en grej ur de fasta inventarierna därute som jag vill köpa. Det var inte helt enkelt att göra snabb affär på denna. Ansvarig för loppisen behöver diskutera med de övriga innan jag kan få besked. Jag får återkomma i den saken.

Nyduschad och redo för avfärd.
Vi lunchade på Statoil. Enligt Felix mening har de stadens bästa pizza där. 9 av 10 på hans betygskala. Den enda som fått 10 av 10 är en pizza vi åt på "Kolgrillen" (tror jag det heter) i Karlstad. Vi tog en varsin Pigall till efterrätt i vanlig ordning. Jag skjutsade sedan hem Fixaren till sin mor.

Jörgen kom upp till kapellet strax efter jag återvänt hem. Han skulle löda lite i verkstaden och jag ställde upp vevgrammofonen och underhöll honom med musik under tiden. Sedan gick jag upp och började spela riktig grammofon och tog mig en folköl.
Jag har börjat få lite problem med att locket faller ner när jag spelar skivor. Enkelt avhjälpt med en legobit. Usch vad dammet syns...
Jag fortsatte att spela grammofon. Här ligger Queen, "A night at the opera" på.
Under tiden skannade jag in gamla fotografier på mig och Frank Zappa. Jag lade ut dem på Facebook till allmän beskådan.

Jörgen ringde och hade besök av Lars och Pia. De lyssnade på musik hos honom så jag gick upp dit en sväng. Jag gick hem tidigt denna kväll och kröp ner i bingen och sög i mig de sista självande sidorna av "Öster om Eden".

6 kommentarer:

Lars G sa...

Hur har du och Frank Z hamnat på samma bilder?

Eddie sa...

Hm. Det blev ett litet syftningsfel. Skulle nog varit "foton på mig samt Frank Zappa".

Om du är på Facebook, Lars, kan du ju skicka vänförfrågan till mig, Eddie Persson, så släpper jag in dig så du får se bilderna. Du kanske kan se dem ändå förresten utan att jag "släpper in dig".

Kolla får du se.

Anonym sa...

Eddie, jag har ett gäng stenkakor som jag vill bli av med. De är dina för avhämtning. Tro mig - du kommer inte att bli besviken...
För att om du tar hand om dem så kan jag i alla fall få lyssna på dem någon gång.

Kan du tacka nej till Rock Around the Clock med Bill Haley and his Comets, Alice Babs, Lois Armstrong m fl?

Hälsar
SvenS

Eddie sa...

Det låter trevligt SvenS. Jag ska faktiskt till Stockholm på onsdag och ligga över en natt.
Tunnelbana till Ropsten då eller?

Anonym sa...

Blir som bra det.

:)

SvenS

Eddie sa...

Du kan väl meddela dit mobilnummer i ett meddelande på Raunaforum så hör jag av mig på onsdag när kursdagen är över.