torsdag 6 januari 2011

Det hade snöat ordentligt i natt och jag fick skotta som en idiot imorse för att komma ifrån kapellet och hämta Felix. Det var nästan omöjligt att köra i stan överhuvudtaget i förmiddags. Man hade inte hunnit ploga och vissa vägar var helt enkelt inte farbara.

 När vi kom till kapellet lade jag ut en liten blänkare på Facebook om att Felix och jag ville köpa varsin gitarr. Jag fick napp direkt. Björna och Kurt kom upp på en fika och sedan åkte jag och Felix till Sterner och tittade på gitarrer. Felix vill ju gärna lära sig att spela och jag kan ju hänga på och lära mig några ackord jag också. Dessutom kan det vara bra att ha en gitarr i kapellet om något gäst vill/kan spela. Sådana gäster har jag ju faktiskt ganska ofta.
Här är våra gitarrer. Min underst. Felix var lite mindre och skulle behöva lite färg för att bli OK. Dessutom saknade den strängar.
För att han skulle komma igång med spelandet fick vi låna med en annan mindre gitarr som Sterner strängade om för vänsterhänt spel.
Den uppmärksamme ser Sivs lilla nos i vänsterkanten av bilden ovan.

Vi övade på några ackord ikväll och tänkte fortsätta imorgon. Min gitarr är stålsträngad och jag fick jätteont i fingertopparna redan efter en kort stund. Det blir väl bättre med lite övning förstås.

5 kommentarer:

FrkLugn sa...

Den lila är ju som gjord för dig, färgmässigt iallafall.
Släng dig i väggen! Janne Schaffer!

Lars G sa...

Ömheten i fingertopparna går över efter ett halvårs flitigt övande.....

Eddie sa...

Ett halvår!?!?!?!

Den lila får jag inte behålla men Felix får välja kulör på sin gura när den ska lackas om. Får se om han väljer lila...

Therese sa...

Jag kan meddela att det inte tar ett halvår och övar du flitigt får du snart elefanthud på fingertopparna. Nylonsträngar är inte riktigt lika fint ljud men behagligare att spela med i början.
Du kanske spelar själv på nästa Chapeljam då ;)

Eddie sa...

Kanske kan slå ett elektrifierat distat ackord på nästa chapeljam. Då vore jag nöjd.