måndag 21 december 2020

Första semesterdagen, Julen 2020.

Vaknade tidigt och kollade nyheterna innan jag tog en dusch och åkte till Maxi. I stort sett inget mer än mjölk och bröd behövde jag komplettera med. 
När jag kom hem igen la jag mig och läste en stund. Sedan satte jag på lite musik i hörlurarna. Jag är inne i en Camelperiod vad gäller musiken.

Jag fick sedan ett sms om att jag hade ett paket och hämta i Maxis röda "Instabox" som står i entréslussen. Första gången jag får paket så och det tog en liten stund innan jag fattade hur jag skulle få ut mitt paket. Paketet innehöll en transformator till mina bokhyllespottar. Den gamla hade gett upp och spottarna blinkade hela tiden. Jag har verkligen saknat den belysningen. Jag gillar att ligga i soffan och tänka och titta på alla bokryggar.

När jag åkte hem från Maxi stannade jag till vid brevlådan. Jag såg att jag hade fått post. Jag har ju en liten bit mässingsrör som ligger på locket och sitter fast med en ståltråd bakom brevlådan. När brevbäraren lyfter locket ramlar rörbiten av och jag ser att det varit "aktivitet" i min brevlåda. När jag vittjat den lägger jag tillbaka rörbiten. På så sätt slipper jag stanna i onödan om jag inte fått post. Tyvärr verkar flera av brevbärarna tro att det är en tyngd jag lagt dit för att inte locket ska blåsa upp och lägger tillbaka rörbiten igen. Nu har jag därför börjat lägga rörbiten på ena sidan av locket. Ligger den rakt ner nästa gång har någon lyft på locket. Ett tag var jag sugen på att köpa en drönare för att - sittande på altanen - flyga ner och kolla om det kommit post. Då skulle jag ju slippa gå i tomma.

Idag var min brevlåda knökfull. Det var några brev och ett jättepaket som jag inte alls väntat på.

Jag såg ju att min adress fanns på framsidan och jag såg också att det var stämplat i Torsby.

Jag vände snabbt på paketet för att se om det fanns avsändare.

Det gjorde det men en något kryptisk sådan.
Innehållet bestod av ett antal randomsaker som egentligen inte alls har någon koppling till mig. 

För varje sak jag trasslade fram ur paketet började jag skratta för mig själv. Men det innehöll också ett litet brev som tur var.

En varm julhälsning från miljöcheferna i Värmlands och Örebro län.

Jag blev jätteglad att de tänker på mig och har nytta av mig i det jag gör för dem och deras inspektörer!

Inga kommentarer: