onsdag 24 mars 2021

Admiral klassisk svensk kaviar mildrökt - recension

Test av ytterligare en kaviar som bjöd på en överraskning.

Den hade en intressant touche av fisk som inte var helt oangenäm. Den gjorde kaviaren intressant enligt min mening och belönades därför med en hög poäng. Det slog mig dock att fisksmaken kanske beror på vilken rombatch kaviaren är tillverkad av. Fisksmaken var så flyktig och svag att det skulle kunna vara en tillfällighet som hörde ihop med råvaran.

Jag har bråda arbetsdagar nu. Många möten och jag får verkligen anstränga mig för att sluta att jobba på kvällarna. Dessutom vaknar jag ju så tidigt och börjar jobba nästan omedelbart.

Det är väl ett gott tecken att man är ivrig att börja arbeta på morgonen. Nyfiken om något hänt sedan man kopplade ner sig.

Ett steg i någon sorts riktning mot hur arbetslivet i framtiden ska te sig har ändå tagits. Jag har hittat en jättefin lägenhet jag kan hyra. Jag vill ju hyra den från 8 november när den blir tillgänglig till den 31 mars 2022. Igår talade jag med min chef och hon (personligen) såg inget problem med att jag sitter i Spanien och jobbar. Det är hon snarare positiv till eftersom min livskvalitet förmodligen skulle bli bättre. Hon behöver förstås ta reda på hur "Koncernen" Karlstads kommun ställer sig till det hela. Om jag ska kunna sitta utomlands och arbeta kanske fler i samma situation också skulle kunna det och det måste ju på något sätt tas fram regler för detta. Hon ska i alla fall föra min talan. Jag kan i alla fall gott och väl arbeta en vecka därifrån med hennes godkännande.

Det är så det kommer att bli också. Som det ser ut nu åker jag ner runt den 15 december, sätter upp min lilla arbetsplats och arbetar en vecka. Sedan tar jag semester över jul och nyår och flyger hem igen runt den 13 januari. Då har jag hunnit utvärdera hur det funkar med internet och så.

Jag hoppas ju på att kommunen satt ner foten innan dess. Då vet jag ju om jag kan sitta kvar även efter den 13 januari och jobba ända till den 31 mars. 

Jag förstår ju att allt måste gå helt rätt till och att reglerna ska vara lika för alla. Jag hoppas innerligt att de avgör saken från fall till fall förstås och att jag gynnas av det i så fall. Det finns nog ingen tjänst i Karlstads kommun som liknar min riktigt heller så de lär ju granska fallet "Eddie".

Jag har också gjort mitt sämsta internetköp någonsin. Den 21 februari beställde jag två tubklämmor för att krama ur det göttaste ur kaviartuberna. Jag hittade en jätteintressant produkt som inte liknade någon av de tubklämmor jag tidigare sett. Den påminde mer om en smådjursfälla av något slag men jag förstod att den borde vara överlägsen alla andra tubklämmor i hela världen. Jag beställde två stycken.

Jag beställde via "Wish". Det gör jag heller aldrig mer om. Det stod att klämmorna skulle levereras inom 3-4 vardagar. Efter två veckor fick jag ett mail om att mina varor för tillfället transporteras inom Kinas fastland. Jag kunde bara vänta vidare förstås. Hade jag vetat att de skulle starta sin resa till mig från Kina hade jag aldrig beställt. Igår kom klämmorna i alla fall och jag riggade upp en tub i klämman direkt för att prova.

Vilket jävla smäck!
Idén går ut på att man placerar tuben mellan två räfflade valsar, en övre och en undre och klämmer åt. Sedan skruvar man på en stor vingmutter så att klämrörelsen fortplantar sig framåt när man vrider. Det gör den dock inte. Valsarna bara glider på tuben. Om man klämmer för kung och fosterland fungerar det hjälpligt men eftersom valsarna är utformade med så dålig precision tuggar valsarna sönder den tunna plåten i tuben istället. Så har skett här som man ser under fiskfigurens stjärt.

Jag kastade tubklämmorna direkt.

Jag får göra som jag brukar istället. Jag lägger tuben på köksbänken och rullar en flaska från bakänden och framåt under tryck. Plattare kan inte en tub bli.

Inga kommentarer: