torsdag 18 mars 2021

Tillit och en "Walk-and-talk" om ett liv i Spanien

Under dagen idag har jag pratat en stund med min personliga bankkvinna på Nordea. Jag ville diskutera lite budget om jag skulle få för mig att investera i ett boende i Spanien. Jag vill egentligen inte kalla det "lånelöfte" men det var ju faktiskt det samtalet handlade om. Hur mycket skulle jag kunna låna för att mäkta med det med den ekonomin jag har idag.

Det var ett positivt samtal och jag gick stärkt ur det. Nu har jag fått ännu mera "food for thoughts".

Idag har jag suttit i ett webbinar hela dagen om Microsoft Teams. Det har varit jätteintressant om man som jag är så spänd inför det nya normala. Vad som är på gång i den digitala arbetsvärlden och hur vi kommer att förhålla oss till arbete och fritid i framtiden.

Att åka ner till ett kontor och stämpla in kl 8 varje morgon. Stämpla ut för lunch mitt på dagen och stressa tillbaka för att stämpla in igen och nåde den som fångar en i trappan på vägen till datorn. På den dyrbara utstämplade tiden. Sitta och titta tills datorklockan slår över från 16:59 till 17:00 och stämpla ut med gott samvete. Springa till tåget som ändå visar sig vara försenat 40 minuter på grund av signalfel och bli ståendes där på perrongen i snålblåsten och mörkret och vara genomblöt av svett. Att gå in i vänthallen är ingen idé. Där sitter A-lagseliten och har högljutt sammanträde och slåss med kryckor. Att gå tillbaka till jobbet och arbeta i en kvart till känns heller inte så lockande.

I många medarbetarenkäter har man nu sett att det här med att arbeta hemifrån passar en stor del av kontorspersonalen och när man frågar dem vill nästan ingen tillbaka till det gamla. De flesta vill kunna sitta hemma och ostört producera åtminstone några dagar i veckan även i framtiden. Det finns utmaningar med det arbetssättet men det tycks också finnas en vilja av att ta tag i utmaningarna. Arbetsmiljön är förstås en utmaning och man får lägga ner sig en del om man ska få till en bra arbetsplats hemma.

En annan utmaning är behovet av att bli sedd. Av kollegor men kanske framförallt chefen. Man vill ju bli sedd och få uppmuntran och en klapp på axeln ibland. Man behöver någon att bolla frågor med och man vill inte känna sig dålig för att man passar på att klippa gräsmattan mellan regnskurarna på sommaren på "arbetstid".

Mitt liv har förändrats mycket under pandemiåret 2021. Jag blandar arbete och fritid hela dagen och vill knappt kalla det för det ena eller det andra. Jag sticker och handlar på Maxi några gånger i veckan på förmiddagarna när det inte är så mycket folk. Jag sätter mig vid datorn igen en stund. Sedan kanske jag hackar grönsaker en stund och drar på ett långkok. Jag jobbar igen när grytan sköter sig själv och hänger en tvätt. När "arbetsdagen" är slut fryser jag in fyra matlådor till kommande veckas 10 minutersluncher som jag brukar ta framför TV-nyheterna mitt på dagen. Det är första gången i livet jag gjort matlådor inför kommande arbetsvecka. Jag har alltid velat gå iväg en stund annars och komma ifrån kontorshuset.

När jag var på kontoret tog jag nästan alltid en halvtimmas fika på förmiddagen och en halvtimma på eftermiddagen. Nu fikar jag löpande under dagen om jag har lust. Den timman jag numera inte använder till fika med kollegorna använder jag i stället till att komma ut lite när solen skiner mitt på dagen.

Idag på webbinaret pratades det lite om chefernas roll nu under pandemin. På min arbetsplats finns det en fantastisk tillit mellan personerna där. Min chef gillar att jag jobbar hemifrån och jag är på det klara med att hon tycker att det är bra. Jag vet verkligen också att hon tycker att jag gör ett bra jobb. Det behöver man faktiskt påminnas om ibland. Ingen skulle någonsin komma på tanken att försöka kontrollera någon annan så att vederbörande verkligen jobbar. Huvudsaken är att man får saker utförda. Att man producerar/levererar det som är tänkt.

Jag tänker på vad bra vi har det här i Sverige där förhållandena mellan chef och medarbetare oftast är väldigt lättsamma. Man inser att den andre bara är en människa med ganska lika behov som man själv. Man kanske inte åker på charterresa med chefen men man är ändå väldigt jämlika. Det är inte särskilt svårt att föreställa sig hur det är att uppleva att ens chef är kontrollerande och misstänksam. Jag har haft sådana chefer också i mitt 57-åriga liv.

Det här med att möjliggöra för varje medarbetare att ha en värdefull och meningsfull fritid tror jag kommer att bli jättestort. Att underlätta för medarbetaren att få ihop det egna livspusslet. 

Ikväll tog jag en promenad med en nyfunnen vän som när liknande spaniendrömmar som jag själv. Vi är inte konkurrenter om samma typ av bostäder men det är roligt att gå och drömma. Det kom några droppar regn när vi gick men det var ingen fara.

Nu så här på kvällen blev jag ännu mera sugen på Spanien. Ska jag åka ner så snart det går kanske? Lägga två veckor på att leta lägenhet. Tja kanske... Jag var orolig för min ekonomi innan jag pratade med min bank. Det visade sig att jag har ett mer än dubbelt så stort ekonomiskt utrymme än vad jag trott.

4 kommentarer:

Dag sa...

” Där sitter A-lagseliten och har högljutt sammanträde och slåss med kryckor.”
Spot on!

.... och i periferin blir man attackerad av personer som vill ha ens pengar i olika ”insamlingar”. Även då det verkar lugnt inser man om man är lite uppmärksam att man noga bevakas av rovlystna ögon i skuggan av en keps eller hoodie..

Åt du inte upp tuben med ”Admiral” misstänkt fort innan du gav dig på den överreklamerade ”Klädesholmen”? Fuskade du och åt inte upp allt?

Några nya tankar på bostaden nu i Spanien efter dina nya finansiella möjligheter?
Dag

Eddie sa...

Haha! Jag har en liten strategi när jag provar kaviar. När föregående tub håller på att ta slut så öppnar jag en ny. Jag tar en bild på knäckemackan först medan tuben i stort sett är orörd. Den måste ju vara fin inför fotograferingen tillsammans med mackan.
Därefter arrangerar jag bilden för serveringsförslaget och fotograferar även det. Nästa morgon gör jag slut på den kaviarslatten som var kvar i den andra tuben.
Först dag tre fortsätter jag med den nya tuben från dag 1.

Min iver att komma ner på plats och titta blev plötsligt jättestor. Efter samtalet med banken insåg jag att jag har råd att förverkliga drömmen. Jag hade inte exakt koll på vad jag kunde ha för belopp att röra mig med innan.

Jag tänker fortfarande på en studiolägenhet. D v s ett enda stort rum med köksvrå och badrum. Jag kollar även på ettor nu. Ett stort rum med köksvrå och ett sovrum. Dessutom tittar jag på "nyproduktion" nu. Där räknar jag med att det är förberett för stabilt bredband också. Men jag inser att jag måste ner och titta för att förstå. Man vill ju känna av omgivningarna runt lägenheterna också för att veta viket område man vill bo i. Just nu kan jag bara besöka området i Google-earth och ta promenader i gatunivå i omgivningarna. Det är väldigt trevligt att göra det faktiskt. Ibland hittar jag någon intressant restaurang. Då går jag in på restaurangens hemsida och kollar menyn.

I stort sett all min lediga vakna fritid går åt till drömmerier nu och jag älskar att ha det så. Förr drömde jag om New York och snickeriprojekt. Nu har jag en annan dröm att gotta mig i.

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}

Vanessa Erik sa...

KÄRLEK STAVAR SOM FUNGERAR PERFEKT OCH FÖRVARAR PERMANENT TIDLIGT.
Jag delar detta vittnesbörd till partners som lider i deras relationer eftersom det finns en bestående lösning. Min man lämnade mig och våra 2 barn för en annan kvinna i 2 år. Jag försökte vara stark bara för mina barn men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågade mitt hjärta. Jag var sårad och förvirrad. Jag behövde hjälp, så jag gjorde en undersökning på internet och stötte på en webbplats där jag såg att DR ISIKOLO, en trollformel, kan hjälpa till att få älskare tillbaka. Jag kontaktade honom och han gjorde en speciell bön och trollformler för mig. Till mina överraskningar kom min man tillbaka efter två dagar. Det var så vi återförenades och det fanns mycket kärlek, glädje och fred i familjen. Du kan också kontakta DR ISIKOLO, en kraftfull spell-caster för lösningar på hans e-postkontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +1(725)240-4536