tisdag 30 mars 2021

Svennes och Sivans

Svennes extra milda kaviar - recension.


Idag var det mycket roligt i brevlådan.


En bok om Anne Frank. Redan när jag snabbt öppnade den tyckte jag om den. Jag ser fram emot att ta tag i denna och det är inte många kvällar kvar på min nuvarande kvällsbok. 

Jag vann också två små flaskor "Neem-olja" på Tradera för 45:-. Det sägs att oljan är bra mot spinn men jag är skeptiskt. Egentligen kan jag inte förklara varför jag är skeptiskt så jag får väl helt enkelt prova själv.

Jag fick också ett påskkort. Det hade jag verkligen inte förväntat mig.

Ännu flera fåglar gör sina små röster hörda runt kapellet nu. Rödvingetrast idag. Jag var tvungen att gå ut och sätta mig en stund och lyssna.

I förgår när jag låg och läste på kvällen kom Sivan upp till mig i sängen. Hon har bara gjort det en gång förut. Det var i januari 2016 och jag mådde inte bra psykiskt. Jag var sorgsen och när hon kom upp till mig i sängen kändes det som om hon ville trösta mig.


Igår kom hon upp igen. Där låg hon vid min midja och luktade tjära. Hon har säkert gått in i uthusets nytjärade dörrar och fått tjära på sig. Hon börjar med att lägga sig så jag når henne och kan lägga handen på henne när jag inte bläddrar. Efter en stund lägger hon sig vid fotänden. Det här kanske är "det nya normala" i hennes lilla kattvärld.

Lustigt men jag känner så starkt att hon inte är min katt. Jag är hennes människa. Trots pandemin har vi inte börjat gå varandra på nerverna.

Utanför mitt lilla sovrum syns skenet av min växtbelysning över tobakssådden.

2 kommentarer:

Cre8iv sa...

Att du tycker att en EXTRA MILD kaviar känns medioker, är väl inte så konstigt. Du är ju van vid lite mer smak på kaviaren!!!

Eddie sa...

Så är det men de måste ju ändå utvärderas och då blir det inga hyllningar direkt.